Kap Verde 2012 - osa 4

Viidestoista päivä - torstai 22.3.2012

Praia
Kuva
Matti Mattila

Risteilyaluksemme Kristina Katarina oli yön aikana seilannut São Vicenten saarelta 170 merimailia eli noin 315 kilometriä etelämmäksi Kap Verden saarivaltion pääsaarelle Santiagolle. Viidestoista risteilypäivä oli samalla viimeinen lomapäiväni ja edessä oli pian paluu kotiin Helsinkiin. Laivamme saapui aikaisin aamulla Kap Verden pääkaupunkiin Praiaan. Nousin ylimmälle aurinkokannelle seitsemän aikaan seuraamaan saapumistamme Santiagon saaren eteläkärjessä sijaitsevaan ankkuripaikkaan. Risteilyvieraat alkoivat heräillä ja infotiskille syntyi kuhinaa. Matkalaiset olivat tulleet maksamaan risteilytilinsä, joka oli kullakin karttunut laivakortin enemmän tai vähemmän aktiivisesta käytöstä matkan aikana.

Praia, Santiago

kotiinlähtötunnelmissa
Kuva
Matti Mattila

Hyttikäytäville ilmestyi samaan aikaan kymmenittäin matkalaukkuja. Kristina Cruises -varustamo oli järjestänyt matkatavaroiden kuljetuksen laivalta suoraan lentokoneemme ruumaan. Palvelu oli loppuun asti aivan huippua ja oloni oli kuin kuninkaallisella. Hytit luovutettiin kahdeksaan mennessä, jolloin siivoojat aloittivat urakkansa. Iltapäivällä oli tulossa uusi satapäinen vierasjoukko, joka oli varmasti yhtä uupunut pitkästä lentomatkasta kuin monet risteilyään nyt päättävät matkustajat olivat muutama viikko sitten saavuttuaan yhdentoista tunnin lennon jälkeen Barbadokselle. Uudet matkustajat pääsisivät hytteihinsä yhtä joustavasti kuin mekin aikanamme. Risteilyni ei ollut kuitenkaan aivan vielä päättynyt, sillä olin varannut aamuksi vielä ohjelmaa.

Aamupäiväretki

Cidade Velha
Kuva
Matti Mattila

Kymmenet kanssamatkustajat kokoontuivat infokannelle puoli yhdeksältä. Olimme aloittamassa Cidade Velha - löytöretkeilijöitä ja orjakauppaa -aamupäiväretken. Monet jäivät laivalle, sillä lentokenttäkuljetukset olivat alkamassa myöhemmin aamupäivällä. Retkeilijät saivat kuitenkin oman kyydin suoraan kentälle ekskursion päätteeksi. Pikkubussit veivät meidät aluksi Praian keskustaan. Kiertelimme tärkeimmät nähtävyydet ja poikkesimme etnograafisessa museossa tutustumassa entisaikojen kapverdeläiseen maaseutukulttuuriin. Kaupunkikierroksen jälkeen suuntasimme Costa D’Achadan suuntaan länteen. Seuraava pysähdyspaikkamme oli vanha linnoitus lähellä Cidade Velhan kaupunkia. Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 2009 julistettu linnoitus oli restauroitu täydellisesti ja hohti uutuuttaan lähes pilvettömältä taivaalta paahtaneen auringon kilossa. Seuraava kohteemme Cidade Velha näkyikin jo alhaalla meren rannalla korkean linnakkeen reunalta, ja bussimme kurvasivat Kap Verden vanhimpaan kaupunkiin, joka sananmukaisesti tarkoitti "vanhaa kaupunkia".

Julkaistu torstaina 12.4.2012 klo 20:03 avainsanoilla loma ja matkailu.

Edellinen
Kap Verde 2012 - osa 3
Seuraava
Kap Verde 2012 - osa 5