Parasta Portugalia

Suunnittelin lomamatkaa Portugaliin jo vuosi pari sitten. Ensimmäisenä ajatuksena oli tehdä viikon omatoiminen matka, mutta jostain syystä en löytänyt suoria lentoja Helsingistä Lissaboniin. Monimutkaisia reittejä oli kyllä tarjolla, ja niihin sisältyi tyypillisesti yksi tai useampi välilasku. Viime syksynä aloin suunnitella tulevaa talvilomaani ja yhtenä vaihtoehtona oli matka jonnekin uuteen kohteeseen. Mielessäni kävi Karibian risteily sellaisella jättiläislaivalla, jollaisia suomalaiset telakat ovat takavuosina menestyksekkäästi rakentaneet. Tarjonta oli monenkirjavaa enkä oikein tahtonut löytää sopivaa matkaa, ja niin jätin lomasuunnitelmat hetkeksi. Marraskuussa ilmestyi Pirkka-lehti, joka yleensä kolahtaa postiluukustani melko harvoin ja epäsäännöllisesti. Lehdestä löysin kokosivun mainoksen, jossa oli useita mielenkiintoisia matkakohteita. Albatros Travel -matkatoimisto oli koonnut houkuttelevia matkoja, joista yksi oli nimeltään Parasta Portugalia. Matkakuvaus ja sopiva viikon mittainen kesto kevättalvella tuli kuin tilauksesta ja näytti olevan täydellinen loma keskeyttämään Suomen kylmä talvi ainakin viikoksi.

Miradouro do Parque Eduardo VII
Kuva
Matti Mattila

En aikaillut ja tilasin matkan saman tien. Kun matkan hintakin päivittäisine retkineen ja puolihoitoineen oli suorastaan edullisen halpa, oli päätös helppo tehdä. Samalla alkoi pitkä monen kuukauden mittainen odotus maaliskuulle, jonne lomamatkan olin tilannut. Vuodenvaihde ja alkutalvi kuluivat kuitenkin nopeasti ja vihdoin tuli talviloman vuoro maaliskuun puolivälissä. Tiesin Portugalista ennestään kovin vähän enkä ollut vieraillut maassa koskaan aiemmin yhtä Farossa tehtyä välilaskua lukuun ottamatta. Tunnin pysähdystä lentokentällä ei kuitenkaan voi laskea varsinaiseksi vierailuksi maassa, joten koin kuluneen viikon ensimmäiseksi oikeaksi käynniksi Portugalin maaperällä.

Ilta Estorilin rantabulevardilla
Kuva
Matti Mattila

Albatros Travelin matkajärjestelyt olivat ensiluokkaiset. Lomani onnistui erinomaisesti, kun kaikki sujui suunnitelmien mukaan ja matkanjohtajana oli kokenut ja osaava opas. Päiväretket olivat mielenkiintoisia ja huolella valitut. Ohjelmaa oli sopivasti jokaiselle päivälle eivätkä retket olleet liian pitkiä, vaikka kuljimme bussilla päivittäin melkoisia matkoja. Hotellimme Inglaterra Estorilissa oli melko tyylikäs ja perinteikäs majoituspaikka. Hotelli lienee yksi kaupungin tunnetuimmista, sillä se mainitaan ennakkoon ostamassani matkaopaskirjassa. Toinen kirjassa mainittu hotelli on Palacío, joka sijaitsee käytännössä Inglaterran naapurissa vain kivenheiton päässä. Inglaterra-hotelli oli periaatteessa aivan kelvollinen, vaikka hieman ontuvaa sen palvelu lomaviikkoni aikana olikin. Käytännöllisesti katsoen lomani onnistui kuitenkin paremmin kuin täydellisesti, sillä monin paikoin järjestelyt ja kohteet pääsivät yllättämään minut myönteisesti. Voinkin lämpimästi suositella Albatros Travel -matkatoimistoa.

Julkaistu lauantaina 2.4.2016 klo 10:44 avainsanoilla loma ja matkailu.

Edellinen
Portugali 2016 - osa 12
Seuraava
Kymmenen vuoden matkat