BCN2014

BCN2014 on matkapäiväkirja vajaa viikon kesälomamatkastani Katalonian pääkaupunkiin Barcelonaan. Matkalla tuli otettua vähän päälle 700 valokuvaa, joista olen poiminut vajaa sata kuvaa värikkääseen teokseen. Osan kuvista olen ottanut yhdestä ja samasta kohteesta hieman eri kulmista ja yhdistänyt PhotoShopin Photomerge-toiminnolla näyttäviksi panoraamakuviksi. Tavallisesti yhdessä panoraamakuvassa on keskimäärin viisi osakuvaa. Isompiin panoraamoihin ole ottanut jopa kymmenenkin kuvaa tai enemmän, kun taas muutamat panoraamat ovat syntyneet yhdistämällä vain kaksi kuvaa.

Mattila, Matti: BCN2014

Valokuvien lisäksi kuvasin joitakin lyhyitä videoita eri puolilta kaupunkia. Videoista koostin nopeasti Adobe Premierellä yksitoista ja puoli minuuttia pitkän koosteen teksteineen. Videopätkiä en ole käsitellyt millään tavoin, joten lopputuloksessa on nähtävillä melko autenttisesti kameran vangitsema ympäristö. Videot ovat mukavia muistoja matkoilta, vaikka olen aiemmilla matkoilla ollut kovin laiska niitä kuvaamaan. Syynä tähän on ollut lähinnä viitseliäisyyden puute ja ehkäpä myös tieto siitä, että videot pitää myöhemmin kotona koostaa kokoillan elokuvaksi. Jälkikäsittelyyn, kuten leikkaamiseen ja tekstien laatimiseen, menee yleensä erittäin paljon aikaa, joten niinpä ovat videotkin jääneet vähemmälle.

Matkapäiväkirja sen sijaan syntyi nopeasti valmiista aineistosta. Kirjan valokuvat ovat alkuperäiset eli en ole tehnyt niihin mitään korjauksia tai retusointeja muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Pahimmissa tapauksissa korjailut ovat rajoittuneet lähinnä kuvan suoristamiseen, sillä matkalla kuvia tulee näppäiltyä joskus nopeassa tilanteessa eikä kamera aina ole suorassa. Olen pyrkinyt välittämään alkuperäisen tunnelman korjailemattomilla kuvilla ja niinpä kirjaankin on jäänyt edelleen valokuvia, jotka ovat asteen tai pari vinossa. Matkakirjan teksti syntyi jo matkakohteessa, kun hotellissa iltamyöhäisellä kirjoitin kannettavalla tietokoneella muistiinpanoja päivän tapahtumista. Teksti on käytännössä sama, jonka olen julkaissut jatkotarinana blogissani. Kirjasta jutun voi nyt lukea yhtenäisenä kertomuksena.

Kuva
Matti Mattila

Kovakantisessa matkakirjassa on 58 sivua ja luonnollisesti neliväripainatus. Kirjapainona on tuttuun tapaan Blurb, jonka painamat kirjat ovat erittäin korkealaatuisia ja kestäviä. Kirjasta on saatavana myös kätevä elektroninen versio PDF-muodossa. Sähköisen kirjan kuvien laadun olen sen sijaan pudottanut verkkokäyttöön sopivaksi ja saanut e-kirjan tiedostokoon tällä tavoin mahdollisimman pieneksi. Painetun kirjan voi ostaa Amazon-verkkokaupasta ISBN-numerolla 978-952-68089-2-5 noin 45 euron hintaan. Sähköinen kirja löytyy Google Play -verkkokaupasta muutamalla eurolla.

Mattila, Matti

BCN2014

Matkapäiväkirja lomamatkastani Barcelonaan heinäkuussa 2014

ISBN
978-952-68089-2-5
Kustantaja
Annorlunda Mediatuotanto Oy

Julkaistu Thursdayna 31.7.2014 klo 17:11 Kirjat-luokassa avainsanoilla kirjat, loma ja matkailu.

Edellinen
Love story by Gustavo Nunes
Seuraava
Kesäristeily