Tähtishakki - osa 2

Numero 2 - Luke Skywalker ja R2-D2

Star Wars shakkinappulat -keräilysarjan toisessa lähetyksessä tuli sarjan seuraavat eli osat 2 ja 3. Pakkauksessa oli mukana myös hieno kansio lehtien säilyttämistä varten. Kansio on tukevaa kartonkia, jossa on mainio kiinnitysmekanismi lehdille. Mekanismin ansiosta lehdet voi sijoittaa kansioon ehjinä tekemättä niihin mitään rei’ityksiä eikä kiinnitykseen tarvita työkalujakaan. Lehden kakkosnumerossa esitellään valkea kuningas eli Luke Skywalker. Kestotilaaja saa lisäksi bonuksena R2-D2-hahmon valkean tornin muodossa. Lehdessä kerrotaan jälleen mielenkiintoisia taustatietojen Tähtien sota -elokuvien tiimoilta. Sivuilla on myös paljon ennen julkaisemattomia kuvia filmien teon ajoilta sekä piirroksia ja luonnoksia käsikirjoituksen tueksi.

Luke Skywalker

Syväluotauksen aiheena on legendaaristen jedien valosapeli. Laitteesta tuli tunnusomainen taisteluväline erityisesti Tähtien sota -elokuvien myötä, ja sitä on jäljitelty humoristisessa mielessä monissa elokuvasaagaa parodioivissa yhteyksissä. Numeron pääosassa on siis Luke Skywalker, jonka elämään yksinäisellä Tatooinen planeetalla lukija pääsee tutustumaan pintaa syvemmältä. Luken varhaisnuoruudesta ei ole kovin paljon tarkkoja tietoja, mutta leffasarjan kolmannessa eli Sithin kosto -filkassa selviää, miten sankari on aikoinaan päätynyt juuri Tatooinille. Shakkilaudalla Luke on valkea kuningas, joka liikkuu laudalla yhden ruudun mihin suuntaan tahansa. Kuninkaan asema pelissä on myös ratkaiseva, sillä jos kuninkaalla ei voi tehdä enää yhtään siirtoa, voi vastapeluri lyödä kuninkaan ja näin kuninkaan omistava pelaaja häviää pelin.

R2-D2

Tähtien sodan veikeä piipittäjä eli R2-D2-robotti on shakkipelissä valkea torni. Nappula voi siirtyä laudalla sekä pysty- että vaakasuuntaan mille tahansa vapaalle ruudulle. Torni ei voi hypätä muiden nappuloiden yli eikä se voi liikkua viistoon. Vaikka tämä pieni R2-sarjan astromekaniikkadroidi ei pahemmin enää esittelyjä kaipaakaan, jää laitteen esittely lehdessä vähänpuoleiseksi. Hieno keräilysarja karttuu joka tapauksessa vähin erin miniatyyrihahmojen ilmestyessä värikkään lehden kera joka toinen viikko.

Julkaistu sunnuntaina 11.11.2012 klo 14:42 avainsanoilla elokuvat, harrastukset, keräily, pelit ja sarjat.

Edellinen
Kauluspaidan taittelu
Seuraava
Piipahdus historiaan