Tähtishakki - osa 10

Star Wars shakkinappulat -keräilysarjan lehdessä numero 10 pelilaudalle ilmestyy valkea lähetti. Pelinappulaa näyttelee tällä kertaa Tähtien sota -elokuvista tuttu karvainen sankari Chewbacca, joka tunnetaan paitsi Han Solon parhaana ystävänä niin myös erinomaisena avaruusaluksen lentäjänä ja mekaanikkona. Pituutta tällä wookieella on 2,28 metriä, ja tunnusomainen tuuhea karvoitus sekä urahtelevat äännähdykset erottavat otuksen helposti avaruuden muista sankareista. Shakkilaudalla Chewie liikkuu lähettinappulana eli viistoon samanvärisillä eli tässä tapauksessa valkeilla ruuduilla yhden tai useamman ruudun verran kerrallaan, mutta ei voi kuitenkaan hypätä muiden nappuloiden yli.

Upeasti kuvitetussa nelivärilehdessä käydään läpi yksityiskohtaisesti wookieet ja niiden rooli filmisarjassa. Kattavat kuvaukset ja taustatiedot lajin kotiplaneetasta Kashyykistä ja siellä käydystä taistelusta on saanut palstatilaa useiden sivujen verran. Kashyykin taistelussa voi aistia toisen maailmansodan näkymiä, kuten Normandian maihinnousun klooniarmeijan noustessa maihin Kashyykin rannikolla. Lukuisat elokuvakäsikirjoituksessa käytetyt seikkaperäiset piirrokset taustoittavat itse elokuvissa nähtäviä toteutuksia ja kertovat samalla, miten wookieet aikoinaan syntyivät leffasarjaan sekä näiden karvaisten tallustelijoiden elinoloista asuinplaneetallaan. Uusi keräilylehden numero on jälleen täynnä mielenkiintoisia artikkeleita ja ennen kaikkea hienoja kuvia ja taiteellisia piirroksia kulissien takaa.

Julkaistu sunnuntaina 31.3.2013 klo 10:11 Elokuvat-luokassa avainsanoilla elokuvat, harrastukset, keräily, pelit ja sarjat.

Edellinen
Skrolli-lehti
Seuraava
Koskenlaskija - osa 65