Tähtishakki - osa 11

Star Wars shakkinappulat -keräilysarja karttuu hyvää vauhtia. Lehden numerossa 11 laudalle astelee tarunomainen prinsessa Leia Organa valkeana kuningattarena. Tähtien sota -elokuvasarjan alkuperäisessä esitysjärjestyksessä ensimmäisessä elokuvassa esiin marssinut prinsessa Leia on yksi kuuluisimmista saagan hahmoista ja on esiintynyt sen jälkeen muutamassa jatko-osassa. Varsinaisesti tarinan aikajärjestyksessä Leia teki ensiesiintymisensä jo kolmannessa episodissa Sithin kosto (2005), tosin aivan sen loppupuolella ja silloinkin välähdyksenomaisesti vauvana. Shakkinappulana Leia on arvolleen sopivasti kuningatar, joka saa liikkua mihin tahansa vapaaseen ruutuun ja mihin tahansa suuntaan suoraan, sivulle tai viistoon. Kuningatar ei kuitenkaan saa hypätä muiden nappuloiden yli, vaikka muuten pääseekin liikkumaan laudalla melko vapaasti. Nappulassa Leia on pukeutunut orjapukuun, joka nähdään hänen yllään Jedin paluu -leffassa vuodelta 1983.

Sarjan lehdessä on jälleen tukuittain hienoja valokuvia elokuvakohtauksista sekä piirroksia elokuvakäsikirjoituksesta. Lehti syväluotaa tällä kertaa sairaalafregatin, joka vilahtaa sarjassa muutaman kerran lääkintädroidineen. Lisäksi lehdessä käydään luonnollisesti läpi itse pääsankari prisenssa Leia, jonka syntyä ja roolia kuvataan yksityiskohtaisen seikkaperäisesti. Kaunis prinsessa vetää puoleensa miehiä ja yksi hänen pauloihinsa jumittuva henkilö on Han Solo, vaikka molemmat näyttävät leffoissa melkein vihaavan toisiaan. Enää ei liene salaisuus, että toinen elokuvasankari Luke Skywalker on Leian veli ja että pahamaineinen sithin lordi Darth Vader on heidän isänsä. Lehti tarjoaa jälleen tuhdin paketin mielenkiintoista luettavaa kaikille Tähtien sota -faneille.

Julkaistu sunnuntaina 21.4.2013 klo 9:07 Elokuvat-luokassa avainsanoilla elokuvat, harrastukset, keräily, pelit ja sarjat.

Edellinen
Nizza, Cannes ja Biarritz
Seuraava
Koskenlaskija - osa 80