Tähtishakki - osa 12

Star Wars shakkinappulat -keräilysarjan lehdessä numero 12 pelilaudalle saadaan mustaksi sotilaaksi leffasarjasta tuttu tiedustelusotilas. Parhaiten nämä valkoiseen sotisopaan sonnustautuneet sotilaat muistaa jo heti ensimmäisestä elokuvasta eli neljännestä episodista, jossa Galaktisen Imperiumin vaiteliaat soturit esiintyivät ensi kertaa. Sittemmin valkoiseen, kevyesti panssaroituun haarniskaan pukeutuneet tiedustelusotilaat ovat tulleet tutuiksi eri yhteyksissä, jotka jotenkin vain liittyvät Tähtien sota -saagaan. Tiedustelusotilaat ovat näkyvästi esillä myös kuudennessa episodissa eli Jedin paluu (1983) -elokuvassa, jossa ne nähdään 74-Z-kiiturien selässä vauhdikkaassa takaa-ajokohtauksessa Endorin kuun synkissä metsissä. Shakkilaudalla sotilas saa tavallisesti siirtyä ainoastaan suoraan edessään olevaan tyhjään ruutuun, mutta ensimmäisellä vuorollaan se saa kuitenkin niin halutessaan siirtyä kaksi ruutua, mikäli ne ovat vapaita.

Lehdessä esitellään jälleen seikkaperäisesti tiedustelusotilaiden roolia elokuvissa sekä niiden syntyä piirustuslaudalta valkokankaalle. Luonnollisesti myös kuuluisa takaa-ajo Endorin metsäkuussa on kuvattu yksityiskohtaisesti, ja lehdessä on paljon valokuvia itse elokuvasta sekä piirroksia elokuvakäsikirjoituksesta. Hienot värilliset luonnoskuvat havainnollistavat filkan suunnitelmia ja esittelevät lisäksi toteutumattomia ajatuksia, joita ei siis nähdä valmiissa elokuvissa. Lehden toinen syväluotaus kohdistuu B-siipiseen hävittäjäpommittajaan ja sen erikoistehtäviin. Mielenkiintoinen numero on taas täynnä asiaa kaikille Tähtien sota -faneille.

Julkaistu sunnuntaina 5.5.2013 klo 9:28 Elokuvat-luokassa avainsanoilla elokuvat, harrastukset, keräily, pelit ja sarjat.

Edellinen
Nettikaupan vaikeus
Seuraava
Koskenlaskija - osa 90