Tähtishakki - osa 1

Tähtien Sota -faneille on ollut aina tarjolla lukematon määrä oheismateriaalia varsinaisten elokuvien lisäksi. Uusimpiin tulokkaisiin lukeutuu DeAgostinin Star Wars -shakkinappulat, joka on parin viikon välein ilmestyvä keräilysarja. Sarjan tavoitteena on kerätä Tähtien Sota -aiheisia shakkinappuloita ja peliin liittyvä shakkilauta. Nappuloiden lisäksi sarjaan kuuluun lehti, jossa esitellään kukin nappula sekä tarkasti elokuvakohtauksia ja kulkuneuvoja jäljittelevien luonnosten kanssa katsauksen saagan maailmaan. Viralliseen shakkinappuloiden kokoelmaan kuuluu kaikkiaan 32 kappaletta 1:24-mittakaavan nappulaa. Ne muodostavat kaksi täydellistä shakkipeliä, jotka perustuvat vanhojen ja uusien episodien hahmoihin. Vanhat episodit ovat luonnollisesti 1970- ja 80-luvuilla tehdyt elokuvat ja uudet puolestaan vuonna 1999 ja sen jälkeen ilmestyneet trilogian kolme elokuvaa.

Kokoelmassa on 64 massiivista käsinmaalattua shakkinappulaa. Jokainen nappula seisoo jykevästi joko valkoisella tai mustalla jalustalla ilmaisten näin samalla, onko kysymyksessä shakkipelin valkea vai musta nappula. Jalustassa on lisäksi pieni kuvake, joka kertoo nappulan asemasta pelissä. Itse hahmo on todellisessa mittakaavassa alkuperäisen hahmon kokoinen yksityiskohtiaan myöten. Shakkilauta on kooltaan noin 51 x 51 cm, ja se tulee keräilysarjan kestotilauksen mukana veloituksetta. Pelilautaa voi käyttää niin pelaamiseen kuin myös nappuloiden esittelytasona. Kunkin ilmestymisviikon mukana tulee värikäs ja korkealaatuinen lehti, jossa on uusia ja ennennäkemättömiä kuvia leffojen tuotantovaiheista, käsikirjoituksista ja suunnitelmista. Ensimmäisten lähetysten mukana seuraa myös hieno ja korkealaatuinen kansio lehtien säilyttämistä varten.

Numero 1 - Darth Vader

Darth Vader

Ensimmäisessä shakkinappulakokoelmassa ryhdytään keräämään Imperiumi vastaan kapinalliset -nappuloita. Sarjan ensimmäinen numero sisältää mustan kuningattaren, joka sukupuolestaan huolimatta onkin maskuliininen Darth Vader. Tämä Sithin lordi on viihdehistorian ehkä tunnetuin pahis, joka tuskin enää kaipaa esittelyjä. Shakkipelissä Darth Vader on kuningattaren roolissa ja voi siis liikkua laudalla vapaasti haluamansa määrän ruutuja ja mihin suuntaan tahansa. Nappulan mukana seuraavan lehti esittelee luonnoksia elokuvakohtauksista, joista mieleenpainuvin lienee viidennen episodin eli Imperiumin vastaiskun kohtaus, jossa Vader paljastaa olevansa Luke Skywalkerin isä mainiten elokuvahistorian tunnetuimmat vuorosanat: "I’m your father." Lehden 14 sivulla paljon kuvia elokuvakäsikirjoituksista ja taustatietoja filkassa esiintyvistä laitteista ja värkeistä, kuten valosapelista.

Julkaistu sunnuntaina 4.11.2012 klo 15:30 avainsanoilla elokuvat, harrastukset, keräily, pelit ja sarjat.

Edellinen
Viiksien muodot
Seuraava
Ensi-ilta Musiikkitalossa