Kauluspaidan taittelu

Matkalla on hyvä olla mukana ainakin yksi pitkähihainen kauluspaita. Koskaan kun ei tiedä, miten perillä pitää pukeutua missäkin tilaisuudessa. Paita on kuitenkin syytä taitella matkalaukkuun huolellisesti, jotta siihen ei ilmestyisi turhia taitteita ja ryppyjä. Matkakohteessa pakattu paita otetaan heti matkalaukusta ja ripustetaan henkariin. Ennen käyttöä paita olisi hyvä myös silittää kuljetuksen jäljiltä, jolloin pahimmat vekit eivät jää näkyviin. Useimmissa hotellihuoneissa on nykyään silitysrauta ja sellaisen saa lainaksi myös vastaanotosta ellei sitten käytä majoituskohteen omia palveluita. Kauluspaidan taittelu matkalaukkuun ei ole vaikeaa. Paita taitellaan muutamalla yksinkertaisella laskoksella ja asetetaan laukkuun. Oheinen kuvasarja opastaa taittelun eri vaiheet.

Suorista paita alustalle (kuva 1). Voit levittää sen esimerkiksi vuoteen päällä. Napita paita ja käännä se ympäri selkäpuoli ylöspäin (kuva 2). Aloita taittelu paidan oikeasta hihasta tekemällä ensimmäinen pystysuora viikkaus olkapään puolivälistä paidanhelmaan siten, että oikeanpuoleista paidanreunaa taittuu hieman selkäpuolen päälle. Nosta oikeanpuoleinen hiha selkäpuolen päälle täysin vasemmalle ja vasemmanpuoleisen hihan alapuolelle.

Taita vasemmalle käännetty oikeanpuoleinen hiha kohti paidan oikeaa reunaa (kuva 3). Jätä taitoskohta selkäosan keskilinjan oikealle puolelle. Taita seuraavaksi paidan vasen hiha selkäpuolen päälle olkapään puolivälistä paidanhelmaan pystysuoraan niin, että paidan vasenta reunaa taittuu hieman selkäosan päälle ja hiha osoittaa oikealle (kuva 4).

Taita oikealle käännetty vasemmanpuoleinen hiha kohti paidan vasenta reunaa (kuva 5). Jätä taitoskohta selkäosan keskilinjan vasemmalle puolelle. Nosta paidanhelma noin puolivälistä ylös kohti kaulusta. Käännä laskostettu paita ja aseta matkalaukkuun (kuva 6). Perille päästyäsi pura matkalaukku ja ripusta paita vaatehenkariin mutta älä jätä sitä laskostettuna laukkuun. Toista taittelu, kun pakkaat laukun kotimatkaa varten.

Julkaistu lauantaina 10.11.2012 klo 15:11 avainsanalla pukeutuminen.

Edellinen
Pikkujouluvitsi
Seuraava
Tähtishakki - osa 2