Pikkujouluvitsi

Pikkujoulukausi alkaa olla parhaimmillaan. Vielä kuitenkin ehtii valmistautua vuoden odotetuimpaan kohokohtaan, mikäli aikoo varastaa illan vitsailemalla juttuja ja päästä seurueen keskipisteeksi. Yksi legendaarisimmista pikkujouluvitseistä on vanha juttu synnytystuskista, ja näin se kuuluu.

Mies riiteli ankarasti vaimonsa kanssa. Vaimo väitti, ettei mies ole ollenkaan empaattinen.

- Mitä sinäkään minun murheista tiedät. Sinä et edes tiedä, millaisia voivat olla synnytystuskat, vuodatti vaimo.

Debatti loppui sillä erää siihen, mutta mies otti itseensä ja lähti lääkärin pakeille kyselemään, millä voisi simuloida synnytyskipuja. Lääkäri totesi sen olevan helppoa, pitäisi vain nauttia puoli litraa risiiniöljyä ja tukkia peräaukko tulpalla. Kaveri meni kotiinsa apteekin kautta, latoi risiiniöljyn naamaansa, asetti tulpan paikkaansa ja istui sohvalle kuulostelemaan. Aluksi ei tuntunut kuin hieman höntiltä, risiiniöljy vain velloi mahassa. Parin minuutin kuluttua vatsa alkoi kurista, muttei vieläkään oireillut. Puolen tunnin kuluttua alkoi tapahtua. Hirvittävä kipu vetäisi miehen kaksinkerroin. Välillä hellittävä ja taas iskevä tuska koetteli uudestaan ja uudestaan. Mutta mies oli päättänyt olla hellittämättä. Tulpan hän piti paikallaan.

Miehen kärsimystä lisäsi vielä se, että oli kuuma kesäpäivä ja lämpötila kerrostaloasunnossa oli kivunnut lähemmäs kolmeakymmentä astetta. Hikoileva, vatsaansa poteva, kiemurteleva aviomies alkoi riisua vaatteitaan toivoen olonsa viilennyksestä helpottavan. Vaatteiden vähennys ei kuitenkaan auttanut, vaikka lopulta hän oli kelteisillään. Polttava, repivä kipu alavatsassa vain paheni ja sai alastoman miehen astumaan parvekkeelle, toivottavasti hieman viileämpään ilmaan. Tuskasta kumaraisena, hikisenä, kituvana, tulppa takapuolessa hän alkoi hypellä edestakaisin toivoen saavansa aikaan viilentävää ilmavirtausta kuitenkaan ilman tulosta. Olo vain yhä paheni.

apina

Kerrosta alempana samassa talossa sattui asumaan posetiivin soittaja. Posetiivarilla oli tietenkin apina, joka kulki soittokeikoilla mukana pitämässä kolikkomukia. Kyseinen apina oli myös parvekkeella ja alkoi ihmetellä mesomista yläkerrassa. Ketterästi apina kiipesi sadevesiränniä ylös synnytystuskia kokeilevan miehen luo. Mies oli selin apinaan, eikä huomannut tätä. Apina pisti merkille tulpan, joka pilkotti miehen takalistossa. Apina oli koulutettu keräämään kolikoita, joiden pyöreä muoto muistutti sen mielestä paljonkin tulpan päätä. Niinpä apina kurotti kättään kohti juuri tuskasta taipuvaa miestä ja nykäisi tulpan irti. Juuri silloin tavaraa alkoi tulla tuutin täydeltä. Apina lensi selälleen parvekkeelle aivan ulosteessa uitettuna. Hölmistynyt mies katsoi selkänsä taakse, huomasi märän eläimen ja totesi:

- Ruma sä olet kuin piru ja yltä päältä sonnassa, mutta - tuu isin syykkyyn!

Julkaistu perjantaina 9.11.2012 klo 18:15 avainsanalla vitsit.

Edellinen
Mustanvihreä Yhteishyvä
Seuraava
Kauluspaidan taittelu