Barcelona - osa 4

Toinen päivä - Montjüic

Montjüic on kukkula Barcelonan edustalla aivan sataman tuntumassa. Kukkula on puolustuksellisesti ihanteellinen paikka linnoitukselle, joka rakennettiinkin nyppylän huipulle 1700-luvulla kaupungin puolustukseksi. Kulutettuamme aamupäivän kaupungilla ja vietettyämme muutaman tunnin siestan keskipäivän jälkeen lähdimme iltapäiväkävelylle kohti Montjüicin kukkulaa. Lyhyt vuoristorata vie kukkulan juurelle samalla metrolipulla, jolla radan pysäkille tullaan. Matka ei kestä muutamaa minuuttia kauempaa, ja junia kulkee kukkulalle kymmenen minuutin välein.

Barcelonan keskusta Montjüic-kukkulalta
Kuva
Matti Mattila

Kukkula on linnoitustaan paremmin tunnettu vuoden 1992 Olympialaisista, jotka järjestettiin Montjüicin ympäristössä. Stadionille mahtuu peräti 55 000 katsojaa eikä urheiluhallikaan aivan niitä pienimpiä ole 17 000 katsojan paikkaluvullaan. Kapuaminen kukkulan huipulle itse linnoitusrakennukseen vie aikaa. Mutkitteleva polku kulkee pitkin vuorenrinnettä vieden kulkijan lopulta linnoitukselle. Nousu huipulle on välillä hyvinkin jyrkkä, mikä kysyy voimia. Matkan varrella on hulppeita näkymiä kaupunkiin, joten kamera on hyvä olla laukaisuvalmiina. Iltapäivän aurinko lämmittää yhä kuumasti eli juotavaa on syytä olla mukana, sillä huipulla olevan kioskin hinnoittelu ei todellakaan ole turistiystävällinen!

Linnoituksessa on sotamuseo sekä ravintola. Jos on kiinnostunut museokäynneistä, tässä on yksi kohde lisää. Itse emme vaivautuneet tutustumaan aseisiin ja vanhoihin karttoihin vaan ihailimme upeita näkymiä kukkulan molemmilla puolilla. Linnoituksen pihalta saa erinomaisia kuvia kaupungista sekä satamasta. Kukkulan rinteillä kiemurtelevilla kaduilla on melko vilkas liikenne, mutta onneksi jalankulkijoille on oma reittinsä joko puiston läpi tai jalkakäytävällä kadun vieressä. Alastulo kukkulalta onkin jo huomattavasti helpompaa, ja kaupungin keskustaan pääsee nopeasti. Mikään erikoinen nähtävyys Montjüic ei ole, mutta tarjoaa mukavan kävelyretken lähes puistomaisessa ympäristössä. Jos Montjüic ei kiinnosta, mutta panoraamakuvia kaupungista pitää kuitenkin saada, kannattaa harkita Güell-puistoa. Sieltä voi napata vastaavanlaisia maisemakuvia.

Julkaistu Mondayna 19.6.2006 klo 17:00 Projektit-luokassa avainsanalla matkailu.

Edellinen
Barcelona - osa 3
Seuraava
Barcelona - osa 5