Vinkkejä kauneudenhoitoon

Miten äitiyden parissa ehtisi hoitaa kauneutta - 4 vinkkiä helppoon kauneudenhoitoon

Moni ruuhkavuosia viettävä äiti saattaa ihmetellä, miten ihmeessä saisi ajan riittämään omaan laittautumiseen kauneudenhoitoon. Omilla tarpeillaan kiireisenä pitävät lapset, työt ja harrastukset, ovat omiaan viemään omaa aikaa pois, mutta silti itsestäkin tekisi mieli pitää huolta. Omaan kauneuteen kannattaakin luoda rutiineja, joiden avulla kauneudenhoito nopeutuu päivittäin ja oma olo tuntuu paremmalta päivittäin. Rutiinien avulla on mahdollista saada itselleen enemmän aikaa niihin oikeasti tärkeisiin ja aikaa vieviin asioihin.

Tietysti äiteys on tehtävälistalla prioriteettina kaikista tärkein, mutta itseensä tyytyväinen äiti on kaikkien perheen jäsenten kannalta erityisen hyvä asia. Äitinä voi olla kuitenkin aika unohtaa ripsienpidennykset, kynsikoristeet ja muut ei niin oleelliset kauneudenhoitoasiat. Seuraavassa on neljä vinkkiä jokaisen äidin kauneudenhoitoon. Takaamme, että näiden avulla saat enemmän aikaa perheen muihin asioihin!

Löydä itsellesi sopiva ja oman tyylinen kampaus

Kampaus on naisten kauneudenhoidon yksi eniten aikaa vievistä asioista ja siksi siihen olisikin syytä löytää mahdollisimman sopiva ja helppo tapa toteuttaa se. Helppo ja tyylikäs kampaus ei todellakaan tarkoita latteaa, vaan voi olla todellakin näyttävä. Oman tavan etsiminen on mielenkiintoista ja mukavaa. Kun perushiustyylinsä löytää, on syytä panostaa sen tekemisen opetteluun. Tyylikäs kampaus on mahdollista tehdä muutamissa minuuteissa, joten useamman kymmenen minuutin hiusten laittaminen saa jäädä unholaan. Asiasta kannattaa myös keskustella kampaajan kanssa, sillä hänellä voi olla vinkkejä sinun hiuslaatusi ja -tyyppisi mukaisiin kampauksiin.

Käy suihkussa iltaisin

Suihkussa käyminen on yksi tärkeimmistä päivittäisen hygienian hoidon muodoista. Suihkuttelu kannattaa kuitenkin jättää aina ilta-aikaan, sillä näin et ehdi hiota tai likaantua ennen seuraavan päivän aktiviteetteja. Aamuisin jaa hyvin aikaa muiden perheenjäsenten tarpeiden täyttämiseen tai esimerkiksi hiustenlaittamiseen ja meikkaamiseen.

Nuku!

Nukkuminen on yksi tärkeimmistä kauneudenhoidon menetelmistä. Kauneusunet eivät siis todellakaan ole myytti, vaan se pitää oikeasti sinut kauniimman näköisenä. Väsymys ja liian vähäinen uni aiheuttaa muun muassa silmäpusseja ja tummia silmänalusia, joita monet peittävät aamuisin meikeillä. Vältä siis turha meikkaaminen ja silmänalusten peittely ja nuku riittävän pitkät unet joka yö!

Älä pese hiuksia joka päivä

Monet vinkeistämme ovat liittyneet hiuksiin ja tämä vinkki oikeastaan yhdistää kaksi ensimmäistä. Suihkussa tulee tietysti käydä joka päivä, mutta hiuksia ei kannata pestä päivittäin. Hiusten pesu vie päivittäin paljon aikaa ja harvan naisen hiukset likaantuvat päivittäin niin paljon, että niiden peseminen olisi pakollista. Myös edellisen päivän hiukset voivat toimia vielä seuraavana päivänä, kun aiemmin tehtyä muotoa ei ole pesty pois.

Rutiineilla saa aikaa lisää

Näiden vinkkien ja kauneudenhoidon rutiineilla saat itsellesi enemmän aikaa päivittäin. Mieti siis, miten ja miksi hoidat kauneuttasi. Kaikkea ei tarvitse tehdä päivittäin ja varsinkin "turhat" kauneudenhoitorituaalit vievät vain aikaa.

Julkaistu tiistaina 5.7. klo 10:11.

Edellinen
Gallen-Kallela-museo
Seuraava
Musiikkitalon kulisseissa