Matka maan uumeniin

Yoko Tsuno: Matka maan uumeniin

Yoko Tsuno -albumisarjan ensimmäinen seikkailu oli vuonna 1971 ilmestynyt Le Trio de l’étrange. Tarina julkaistiin aluksi belgialaisen Spirou-lehden numeroissa 1726-1742 toukokuun 13. ja syyskuun 2. välisenä aikana 1971. Suomessa albumi ilmestyi Matka maan uumeniin -nimellä Ruutu-sarjakuvalehden numeroissa 45-52 loppuvuodesta 1974 marraskuun 6. ja joulukuun 18. välisenä aikana seitsemän lehden verran, sillä vuoden viimeinen numero 51-52 oli kaksoisnumero. Tästä seikkailusta alkoi varsinainen Yoko Tsuno albumien sarja, joka on jatkunut aina näihin päiviin asti. Uudelleen matka maan uumeniin tehtiin vuonna 2005, kun Egmont Kustannus julkaisi japanittaren ensiseikkailun uudestaan. Uusintapainos on suomalaisen albumisarjan 12. seikkailu.

Matka maan uumeniin sijoittuu Yokon avaruusgenreen, vaikkakin ystävät seikkailevat tukevasti jalat Maan pinnalla tai oikeammin sen alla. Tässä albumissa Yoko tapaa ensimmäisen kerran vinealaiset, jotka ovat asettuneet asumaan valtavaan maanalaiseen luolastoon. Tarina alkaa, kun Yoko ystävineen ryhtyy tutkimaan maanalaista virtaa, mutta vaarattomalta tuntuva tehtävä johtaakin syvälle maankuoren alle. Sankarit kohtaavat oudot sini-ihoiset ihmisolennot, joilla on käytössään uskomattoman kehittynyt teknologia.

Roger Leloupin piirrostekniikka on vuosien saatossa hioutunut ja sen huomaa ensimmäisen albumin jäljestä. Tämäkin painos noudattaa tosin hiuksenhienoja ja pedanttisen täydellisiä nyansseja, joita olemme tottuneet näkemään hänen myöhemmissä teoksissaan. Leloup onkin yksi eurooppalaisen sarjakuvan tunnetuimpia nimiä siinä missä Yoko Tsunokin.

Leloup, Roger

Matka maan uumeniin

Yoko Tsuno

ISBN
9524693372
Kustantaja
Egmont Kustannus Oy Ab

Julkaistu keskiviikkona 12.8.2009 klo 17:00 Sarjakuvat-luokassa.

Edellinen
BlackBerryn jälkipeli
Seuraava
Miehet kahvilla