Hotellilasku

Sattuipa erään kerran eräänä sateisena syysiltana jossain päin kaupunkien rajojen ulkopuolella. Kolme kulkuria oli matkalla tuntemattomaan määränpäähän, kun ilta alkoi laskeutua. Käveltyään jo jonkin aikaa päällystämätöntä ja sateen kastelemaa mutaista maantietä vastaan tuli vihdoin siistinnäköinen majatalo, jonka ikkunoista kajasti valoa. Kolmikko katsahti toisiaan ja jokaisen miehen kasvoille nousi helpottunut hymy. Reissumiehet ottivat lämpimästä ja kodikkaasta majatalosta huoneen. He nukkuivat yhdessä yön ja aamulla alkoivat tehdä lähtöä. Sadekin oli tauonnut yöllä ja ulkona oli kuulaan raikas syyssää. Vastaanottotiskin takana isäntä ilmoitti huoneen hinnaksi 30 euroa. Miehet maksoivat kukin kymmenen euroa ja poistuivat tyytyväisinä matkoihinsa.

Kuva
anyjazz65

Hetken kuluttua tiskin taakse tuli majatalon emäntä ja hermostui kuullessaan isännän laskuttaneen vierailta 30 euroa. Huoneen oikea hinta kun olisi ollut vain 25 euroa. Isännän ei auttanut muu kuin lähteä juoksemaan kulkureita kiinni palauttaakseen heille viisi euroa. Juostessaan hän kuitenkin tuli ajatelleeksi, että eihän viittä euroa voi kolmen kulkurin kanssa mitenkään jakaa tasan. Hän päätti laittaa omaan taskuunsa kaksi euroa ja jakaisi kulkureille kullekin yhden euron. Lyhyen takaa-ajon jälkeen isäntä vihdoin saavutti maankiertäjät ja selitti sattuneen virheen ja antoi näille takaisin euron kullekin. Kaikki olivat tyytyväisiä.

Kerrataanpa tapahtumat kuitenkin varmuuden vuoksi. Nythän tilanne on se, että kun kulkureille kullekin oli palautettu euro, he olivat maksaneet kukin huoneesta 9 euroa. Kun lasketaan yhteen kulkureiden maksamat rahat (9 + 9 + 9), saadaan summaksi 27 euroa. Kun tähän lisätään kaksi euroa, jonka isäntä pimitti, on yhteissumma 29 euroa. Mutta miehethän olivat antaneet isännälle kaikkiaan 30 euroa, joten mihin siis katosi yksi euro?

Julkaistu lauantaina 7.9.2013 klo 16:19 avainsanalla vitsit.

Edellinen
Koskenlaskija - osa 157
Seuraava
Reilimatkan tilastoja