Snookerin maailmanmestaruuskilpailut

Snookerin maailmanmestaruuskilpailut ovat parhaillaan käynnissä Englannin Sheffieldissä. Jälleen kerran maailman parhaimmat snookerin pelaajat mittelevät paremmuudesta. Joukossa on tunnettuja huippupelaajia, kuten viime vuoden maailmanmestari Shaun Murphy, joka luonnollisesti puolustaa titteliään. Neljännesfinaalissa mukana ovat myös takavuosien maailmanmestareita. Murphyn rakettimainen nousu lähes tuntemattomuudesta maailmanmestariksi viime vuonna täytyi olla melkoinen yllätys myös ammattilaispiireissä. Nyt on mielenkiintoista nähdä, pystyykö nuori mestari uusimaan mestaruutensa. Loppukisoihin on nimittäin tulossa muitakin erinomaisia taistelijoita. Vuoden 1997 maailmanmestari irlantilainen Ken Doherty on näyttänyt erinomaisia taitojaan, ja häntä voi jopa veikata finaaliin.

Tällä kertaa myös edellisten vuosien oma suosikkini Ronnie O’Sullivan on mukana. Viime vuonnahan hän putosi loppuotteluista neljännesfinaaleissa hävittyään Peter Ebdonille voitettuaan sitä ennen vuosien 2001 ja 2004 maailmanmestaruudet. O’Sullivan on yhä maailmanrankingin ykkönen, enkä yhtään ihmettele, sillä hänen taitonsa näyttävät olevan ylivertaisia. Viime vuoden kilpailuja seurattuani O’Sullivan näytti aivan liian itsevarmalta, mikä lopulta koitui hänen tappiokseen. Ylimielinen suhtautuminen vastapeluriin ja sokea luottamus omaan täydelliseen erinomaisuuteen heikentää arvostelukykyä. Juuri tällaisissa tilanteissa vastustaja pääsee iskemään mestarin heikoimpaan kohtaan.

Oikea mestari tietää kaiken alastaan. Hän tiedostaa kaiken tietämisen lisäksi myös sen, mitä hän ei vielä tiedä. Täydellinen mestari nimittäin ymmärtää, että hänelläkin on vielä oppimista - eihän hän muuten olisi mestari. Vastustajan aliarviointi on yksi pahimmista virheistä, joita kaiken oppineena mestarina itseään pitävä henkilö voi tehdä. Nöyrä ja vaatimaton esiintyminen ovat itseään kunnioittavan mestarin piirteitä. Mestarin ei tarvitse kertoa taidoistaan, sillä teot puhuvat hänen puolestaan. Näitä elämänohjeita snookerin maailmanmestaruuskilpailuihin valmistautuvat loppuottelijat tuskin lukevat, mutta toivotan heille kaikille tasapuolisesti onnea ja menestystä kisoihin. Odotan mielenkiinnolla, kenestä tulee tämän vuoden maailmanmestari. Hän on varmasti tittelinsä ansainnut.

Julkaistu tiistaina 25.4.2006 klo 17:22 avainsanalla urheilu.

Edellinen
Pääkaupunkiseudun ratahankkeet
Seuraava
Elämän ylläpitäjä