Paperille piirretyistä sarjakuvista puuttuu luonnollinen ääni ja liike. Liikettä kuvataan sarjakuvissa vauhtiviivoilla ja vauhdikkailla asennoilla. Äänetkin on keksitty sarjakuviin. Niitä kuvataan onomatopoeettisilla sanoilla, kuten "Pam!", "Klik!", "Naks!", jne. Mitä suuremmasta äänestä on kysymys, sitä suuremmilla ja näyttävimmillä kirjaimilla ääniefekti kuvataan. Räjähdyksiä ja vastaavia suuria ääniä ryyditetään vielä taustalle piirretyllä räjähdyskuvalla. Efektin voimaa lisätään kirjoittamalla sana paksuilla kirjaimilla, jotka usein on kallistettu äänen suunnan mukaisesti. Joskus näkee jopa tärähtäneitä kirjaimia, joilla luodaan vaikutelma suuresta jysäyksestä.
Sarjakuvien ääniefektejä on helppo luoda esimerkiksi suositulla Adoben Photoshop Elements -kuvankäsittelyohjelmalla. Olen tehnyt oheisen mallikuvan ääniefekteistä käyttämällä Bada Boom -fonttia. Tämän Comic-luokkaan kuuluvan fontin voi ladata maksutta 1001 Free Fonts -sivustolta, jossa harrastelijat tarjoavat tekemiään kirjasinleikkauksia osin ilmaiseksi. Ääniefektiä on vahvistettu Elementsin Bold Outline -toiminnolla, joka luo tekstin ympärille paksummat reunat. Tämän jälkeen olen muotoillut tekstin asentoa käyttämällä Create Warped Text -toimintoa. Tekstiä voi muotoilla monilla eri tavoin. Esimerkiksi Shell Upper -tyylillä saa nopeasti näyttävän näköisen tekstin, jota voi vielä taivuttaa ja veivata niin vaaka- kuin pystysuunnassakin. Taustalle olen lopulta liittänyt valmiin räjähdyskuvan, joita löytyy niin ikään maksutta esimerkiksi Microsoft Office Clip Art -kokoelmasta.
Tyylikkäitä ääniefektejä voi käyttää muuallakin kuin sarjakuvissa. Tällaiset ääniefektit luovat vauhdikkuutta ja aidon tuntua esimerkiksi korteissa ja vaikkapa valokuvissa. Käyttämällä mielikuvitusta saa aikaan hauskoja sarjakuvia ja kuvamontaaseja.