Pikasima

Kuva
Visit Finland

Vappuun on enää kaksi yötä. Viimeistään huomenna vappuaattona soisi kaikkien vappuvalmistelujen olevan jo tehty tai ainakin pitkällä. Perinteiseen vappuun kuuluvat tietysti vappukoristeet, kuten serpentiini ja ilmapallot. Vappu on tosin paljon muutakin kuin vain rekvisiittaa. Munkit, tippaleivät ja erilaiset juomat ovat nekin olennainen osa vappua. Sima on perinteinen vappujuoma ja perinteisesti tehtynä sen valmistaminen olisi hyvä aloittaa viimeistään viikkoa ennen juhlapäivää. Nythän on siis myöhäistä alkaa laittaa pullotettua ja käynyttä simaa vapuksi, mutta juhlatunnelmaan pääsee myös nopealla aikataululla. Pikasima on nimensä mukaisesti pikaisesti valmistuva juhlajuoma, jonka kokkaaminen kestää vain hetken.

Pikasima

n. 2 l
  • 1 l vettä
  • 1 l kivennäisvettä
  • 2 dl hunajaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 3 sitruunaa

Laita kivennäisvesi jääkaappiin jäähtymään. Pese sitruunat harjaten ne huolellisesti kuumalla vedellä. Kuori sitruunat ohuelti kuorimaveitsellä. Laita kuoret, vesi, hunaja ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi kunnes sokeri sulaa. Anna seoksen jäähtyä kokonaan. Mausta juoma sitruunojen mehulla. Nosta jäähtynyt juomasekoitus jääkaappiin ja antaa jäähtyä siellä edelleen. Siivilöi sima juuri ennen tarjoilua ja sekoita kivennäisveden kanssa. Tarjoile heti esimerkiksi tippaleipien tai munkkien kera.

Julkaistu tiistaina 29.4.2014 klo 17:40 Ruokaohjeet-luokassa avainsanalla ruoka.

Edellinen
Kevätflunssa
Seuraava
Hiirenkorva vai koirankorva