Perjantaipulma 8/2008

Kahdesta eri värisestä narusta voi laatia helposti mielenkiintoisen tehtävän. Pöydälle on asetettu kuusi narua. Jokainen niistä on suljettu silmukka, eikä yksikään naruista kulje toisen yli tai ali. Kolme naruista on punaisia ja muut kolme sinisiä. Oheisesta piirroksesta nähdään muutamia naruista. Paperiarkki peittää osan naruista. Yksi naru on kokonaan paperin alla ja lopuista viidestä on näkyvissä vain pätkä. Minkä värinen on kokonaan piilossa oleva naru?

Jos haluat vastata tehtävään, voit kirjoittaa kommentin, jossa ehdotat ratkaisua ja halutessasi voit myös perustella sitä. Kerron vastauksen ensi perjantain tehtävän yhteydessä. Siihen asti toivottelen mielenkiintoisia ratkaisuhetkiä.

Vastaus viime viikon pulmaan

Viime viikon perjantaipulma 7/2008 oli tuttu alueenjakotehtävä. Tällä kertaa ratkaistavana oli jakaa T-kirjaimen muotoinen alue neljään osaan siten, että jokaisessa osassa on rasti. Tehtävän haasteellisuutta lisäsi vaatimus jäljelle jäävistä osista, sillä niiden pinta-alan piti olla sama. Oheisessa kuvassa on yksi ratkaisu. Siinä T-kirjaimen muotoinen alue on jaettu L-kirjaimen muotoisiin pienempiin osiin. Jokaisessa osassa on vaadittu rasti.

Julkaistu perjantaina 22.2.2008 klo 19:13 avainsanalla pulmat.

Edellinen
Raukea olo
Seuraava
Turhakkeet