Perjantaipulma 48/2007

Numeroista saa helposti paljon erilaisia tietokilpailutehtäviä. Yksi suosituimmista formaateista on kirjainten korvaaminen numeroilla siten, että niistä syntyy jokin laskutoimitus. Tällaisia tehtäviä on harrastettu jo pitkään, ja useat niistä ovatkin melko vaativia. Tämä viikon pulmassa on kuitenkin hyvin helppo ja yksinkertainen tehtävä. Tässä yhtälössä pitää kirjaimet A, B ja C korvata tietyillä numeroilla siten, että laskutoimitus täsmää.

 AAA
+BBB
====
AAAC

Jos haluat vastata tehtävään, voit kirjoittaa kommentin, jossa ehdotat ratkaisua ja halutessasi voit myös perustella sitä. Kerron vastauksen ensi perjantain tehtävän yhteydessä. Siihen asti toivottelen mielenkiintoisia ratkaisuhetkiä.

Vastaus viime viikon pulmaan

Viikon 47/2007 perjantaipulmassa etsittiin mielenkiintoista ilmiötä piirretyssä kuviossa. Kuvioon oli piirretty joukko suorakulmaisia kolmioita, jotka oli sijoiteltu nelikulmaisen kehän ympärille. Kolmioiden keskelle muodostui hieman vinossa oleva neliö. Lisäksi kolmioiden suorissa kulmissa oli mustat pisteet. Kun kuvioon lisätään vielä neljä kolmiota, nähdään, että pisteet sijaitsevat suuren vinottain piirretyn neliön lävistäjällä, ja ne ovat kaikki suoralla.

Julkaistu perjantaina 30.11.2007 klo 21:54 avainsanalla pulmat.

Edellinen
Salakieltä
Seuraava
Värikäs Ovi