Perjantaipulma 42/2007

Ennen televisiota ja radiota vapaa-aikaa vietettiin ulkoilemalla tai sisällä leikkien. Kesällä luonnollisesti kirmattiin laitumilla kun taas talvella tuiskuja pidettiin tuvassa. Pirttikansa osasi jo tuolloin viihdyttää itseään mitä moninaisimmilla leikeillä. Yksi suosituimmista olivat tikkutehtävät. Joukko tikkuja asteltiin tiettyyn alkuasetelmaan, josta kisailijan oli sitten osattava tiettyjen sääntöjen mukaan tehtävä uusi asetelma. Yleensä säännöt olivat yksinkertaiset. Kilpailija sai siirtää vain muutamaa tikkua saadakseen vaaditun kuvion aikaiseksi. Tämän viikon pulmassa muistelemme savupirttien syksyisiä aikoja mielenkiintoisen tulitikkutehtävän parissa. Tässä tehtävässä on kaksitoista tikkua aseteltu nelikulmaisen ruutuikkunan muotoon. Tehtävänä on saada aikaan kymmenen ruutua siirtämällä vain neljää tikkua.

Jos haluat vastata tehtävään, voit kirjoittaa kommentin, jossa ehdotat ratkaisua ja halutessasi voit myös perustella sitä. Kerron vastauksen ensi perjantain tehtävän yhteydessä. Siihen asti toivottelen mielenkiintoisia ratkaisuhetkiä.

Vastaus viime viikon pulmaan

Viikon 41/2007 perjantaipulma ei loppujen lopuksi ollut kovin vaikea. Kolmioita löytyy kuviosta kaikkiaan 16, kuten oheinen räjäytyskuva osoittaa.

Julkaistu Fridayna 19.10.2007 klo 18:32 avainsanalla pulmat.

Edellinen
Muusikon tarina
Seuraava
Virtual Networker Society