Pariisin kevät 2024 - osa 3

Lauantaiaamu Pariisissa toisti edellisiä päiviä. Aurinko paistoi täydeltä terältä eikä pilvistä ollut tietoakaan. Sääennusteen mukaan lämpötila kaupungissa nousisi 27 asteeseen. Ennuste ei mennyt pieleen, sillä parhaimmillaan muutamien apteekkien ulkolämpömittarit osoittivat 28 astetta. Lähdimme jälleen porukalla kaupungille, mutta tällä kertaa otimme kaksi taksia päämääräämme erääseen museoon keskikaupungilla. Uber-kyyti oli verraten halpa, sillä vajaan neljän kilometrin matka vartissa maksoi noin 20 euroa, jonka jaoimme neljään pekkaan. Taksi oli kätevä tapa liikkua kaupungissa, jossa tosin joukkokulkuvälineetkin toimivat erinomaisesti, joskin huomattavasti hitaammin kuin henkilöauto.

Luxembourg-puisto Pariisissa
Kuva
Matti Mattila

Museokierroksen jälkeen ryhmämme shoppaili läheisessä rihkamakaupassa. Jatkoimme siitä jalan seuraavaan kohteeseen, mutta poikkesimme pian läheisen kahvilaan ja sen katetulle terassille. Pitkään en voinut terassilla istua, koska eräs nuori nainen päätti alkaa tupakoida viereisessä pöydässä. Se oli merkki minulle jatkaa matkaa. Päätin jälleen kävellä kaupungin läpi hotellille. Matkaa tulisi kertymään taas se nelisen kilometriä, mutta uskomattoman upea kevätsää suorastaan kutsui matkantekoon jalkaisin. Ihmiset olivat pukeutuneet kesävaatteisiin ja miksipä eivät olisikaan, sillä aurinko paahtoi kesäisiä hellelukemia. Kuljin kadun varjoista puolta samalla puikkelehtien väentungoksen läpi. Keväisessä Pariisissa oli jo näin huhtikuussa runsain mitoin turisteja.

Pääsin viimein takaisin hotellille alkuiltapäivästä. Suuntasin heti läheiseen ruokakauppaan ja ostin sieltä kevyttä syötävää lounaaksi. Edellisen illan mättö isäntiemme kanssa läheisessä ravintolassa oli yhä mielessä, eikä nälästä oikeastaan ollut vielä tietoakaan. Pari edellistä iltaa olivat venyneet melkein pikkutunneille, joten kuittasin univelkaa pikaisilla päivänokosilla. Mainio lauantaipäivä oli täynnä omaa ohjelmaa, ja kotiinpaluu oli edessä sunnuntaina. Seuraava aamu oli jälleen aikaisen herätyksen paikka. Bussinkuljettajamme Pascal saapui sovittuna aikana noutamaan ryhmämme hotellilta takaisin lentokentälle. Finnairin kone odotteli jo kentällä ja matkamme kohtia Helsinkiä saattoi alkaa. Tällä kertaa hyvä myötätuuli joudutti matkaamme niin, että lento kesti vain kaksi tuntia ja kaksikymmentä minuuttia. Olimme kotona reilusti etuajassa. Sää Suomessa olikin sitten jotain aivan muuta kuin Pariisin kevät. Seuraavalla viikolla Helsingissä satoi lunta oikein kunnolla ja peitti tienoot ainakin kymmenen sentin lumikerroksella.

Julkaistu sunnuntaina 28.4. klo 12:18 avainsanoilla loma ja matkailu.

Edellinen
Pariisin kevät 2024 - osa 2
Seuraava
Kohteliaat muurarit