Pariisin kevät 2024 - osa 1

Lähdin kaksi viikkoa sitten pitkälle viikonlopulle Pariisiin. Kotimaassa oli tuolloin kohtalainen kevätsää, mutta Pariisissa se vasta kevät olikin. Oikeastaan pitäisi puhua melkein jo kesästä, sillä perjantaina 12. huhtikuuta Pariisissa lämpömittari näytti puolenpäivän aikaan 24 lämpöastetta. Seuraavana päivänä eli lauantaina sääukko laittoi vielä paremmaksi. Mittari hehkui jo 28 asteessa. Ihmiset olivat luonnollisesti pukeutuneet sortseihin ja lyhythihaisiin T-paitoihin auringon paahtaessa täydeltä terältä pilvettömältä taivaalta.

Kuva
Matti Mattila

Aivan yksin en ollut liikenteessä. Noin kymmenen hengen ryhmämme oli varannut neljän päivän vierailun Ranskan pääkaupungissa, jota myös rakkauden kaupungiksi kutsutaan. Lento Helsingin Vantaan-kentältä lähti vähän kello 12:n jälkeen ja noin kolmen tunnin kuluttua olimme perillä. Kentällä meitä odotti varaamamme pikkubussi, joka kyyditti meidät keskustan laitamalla, 17. kaupunginosassa sijainneeseen hotelliin. Majapaikkamme oli tasokas neljän tähden hotelli, josta oli hyvät yhteydet keskikaupungille ja joukkokulkuvälineisiin. Paikallisliikennettä emme tosin paljoa käyttäneet, koska käytössämme oli melkein koko ajan pikkubussimme ja oma kuljettajamme, Pascal nimeltään.

Jardin du Luxembourg
Kuva
Matti Mattila

Ensimmäisen lomapäivämme eli torstain illaksi oli valmiiksi sovittu vierailu paikallisten isäntiemme luona. Ilta heidän hoteissaan sujui rattoisasti melkein puolille öin. Kaupungissa ja yölläkin oli jo tuolloin lämmintä niin, että hotellihuoneessa tuntui kohtalaisen lämpimältä, vaikka ilmastointi oli asetettu 17,5 asteeseen. Hieno kevätsää kaupungissa lupasi erinomaista kaupunkilomaa tuleville päiville.

Julkaistu torstaina 25.4. klo 18:11 avainsanoilla loma ja matkailu.

Edellinen
Tehokkaita viihderatkaisuja
Seuraava
Pariisin kevät 2024 - osa 2