Mustikkamuffinssit

Kuva
Sarah Reid

Mustikkasato on poimittu ja nyt on aika kokata metsämarjoista houkuttelevia herkkuja. Mustikoista valmistetaan perinteisesti hilloja ja mehuja ja voihan marjoja pakastaa sellaisinaan. Tuoreista marjoista syntyy helposti monenlaisia leipomuksia, joista mustikkamuffinssit lienevät sieltä herkullisimmasta päästä. Maukkaat muffinit on helppo pyöräyttää eikä aineksiakaan tarvita kuin kuvainnollisesti sanottuna kourallinen. Muffinssien raaka-aineiksi tarvitaan yleisimpiä keittiön kaapeista löytyviä tarvikkeita, joten sokerisen ihanat leivonnaiset odottavat vain kokkia.

Mustikkamuffinssit

n. 25 muffinssia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl mustikoita
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

Vaahdota rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmunat yksitellen vaahtoon ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet eri kulhossa ja lisää jauhoseos taikinapohjaan. Lisää maito ja mustikat ja sekoita taikinaksi. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista muffineita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile lämpimät leivonnaiset vaniljakastikkeen kera.

Julkaistu tiistaina 28.8.2012 klo 19:26 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Responsinator.com
Seuraava
Rääveli