Kuuma kesäpäivä

Tänä suvena on jo ollut useita pyöräilyyn sopivia päiviä. Alkukesällä tosin oli muutama jäätävä päivä, mutta nyt Suomen suvi antaa parastaan. Hellettä on riittänyt ja taivas on ollut käytännöllisesti katsoen pilvetön. Tänään oli myös erinomainen pyöräilypäivä, vaikka lämpöä oli tukahduttavasti. Reipas meno onneksi viilensi pahimman tuskan. Kesästä on kohta kulunut kolmasosa ja vähän nolottaa myöntää, että otin pyörän ulos tänään ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Olisihan sitä voinut pyöräillä jo monta päivää, mutta laiskuuden tiliin on laitettava tämäkin saamattomuus.

Käväisin pyörällä Katajanokalla ja kauppatorilla. Suomenlinnan lautalle oli satojen metrien jono. Kaikki halusivat saarelle tällaisena aurinkoisena kesäpäivänä. Jono seisoa tökötti keskellä ajokaistaa niin, etteivät autot päässeet laiturin vieressä olevalle parkkipaikalle. Yksikin mersu yritti väkijoukon läpi saaden vihaisia huuteluja jonottajilta. Mersukuski ei ollut väärässä vaan ihmiset, jotka hievahtamatta seisoivat keskellä ajotietä. Kuski nousi mustasta autostaan ja yritti selittää ihmisille, että he seisoivat ajoväylällä. Selitys oli turhaa. Kuljettaja sai entistä vihaisemmat suunsoitot kuumissaan odottavilta ihmisiltä. Liikennekaaos kauppatorilla oli muutenkin aivan uskomaton. Kukaan ei halunnut antaa tietä autoille, koska pelkäsivät ehkä menettävän paikkansa jonossa. Hiostava päivä kuumensi entisestään tunteita.

Piipahdin myös Linnanmäellä. Huvipuistossa oli yllättävän vähän väkeä. Liekö paahteinen kesäpäivä verottanut kävijämäärää ja ohjanneen väen rannoille. Laitteisiin pääsi jonottamatta ja osa niistä pyöri lähes tyhjillään. Linnanmäelle on useana kesänä päässyt sisään ilmaiseksi ja tänä kesänä myös Panoraama oli maksuton. Panoraamasta saa 360 asteen näkymän Helsingin ylle, sillä laite kiertää pari kierrosta 53 metrin korkeudessa. Näköalatorniin ei myöskään ollut jonoa ja jouduimmekin jonkin aikaa odottamaan, jotta härveli tuli täyteen. Vaikka Panoraamaan ei tällä kertaa ollut jonoa, niin se ei estänyt huvipuistojen ikuista vitsausta eli ohittamista. Kaksi rouvaa päästivät ensin lapsensa juoksemaan jonon ohi ja sitten he kiilasivat itse perässä jonon keulille. Annoin hymyssä suin tilaa, sillä kaikki mahtuisivat laitteeseen.

Helteinen viikonloppu on ollut parasta suomalaista kesää. Tällaisina päivinä pitää nauttia suvesta ja jättää kiire kotiin. Joillekin päivä on liian lyhyt kaiken kokemiseen ja silloin on rynnättävä kohteesta toiseen. Tänään on saanut seurata sivusta, miten ihmiset ovat yrittäneet mahduttaa yhteen kesäpäivään kaiken mahdollisen Suomenlinnasta Linnanmäkeen.

Julkaistu Sundayna 28.6.2009 klo 17:19.

Edellinen
Ixon valo
Seuraava
Rosepippuripossu