Rosepippuripossu

Pork
Kuva
Stuart Spivack

Kotiruokaa on helppo valmistaa. Maittavat ja täyttävät ateriat syntyvät nopeasti puolivalmisteista. Yksinkertaisista aineksista saa loihdittua mainiot annokset käden käänteessä. Liharuokienkin valmistaminen on helppoa valmiista possusuikaleista ja riisistä. Aterian valmistamiseen tarvitaan perusraaka-aineiden lisäksi joukko tuttuja keittiön mausteita ja aineksia. Suomalaisten suosikki rosépippuriporsas on vaivatonta valmistaa, kun kaupan hyllyltä poimii ostoskoriin paketillisen valmiita porsaan suikaleita, riisiä ja mausteita. Kokkaamiseen kuluu aikaa vain hetki ja maukas ateria on valmis.

Rosepippuripossu

4 annosta
  • 400 g marinoituja possusuikaleita
  • 1 sipuli
  • 1 rkl sinappia
  • 2 tl rosepippuria
  • 2 rkl persiljaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl omenamehua
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl maissijauhoa
  • 3 dl riisiä

Laita riisi kiehumaan. Kuutioi sipuli ja ruskista possusuikaleiden kanssa. Laita ainekset kattilaan, lisää omenamehu, rosepippuri, sinappi ja ranskankerma. Hauduta noin 10 minuuttia. Sekoita maissijauhot veteen ja suurusta kastike seoksella. Hauduta vielä noin viisi minuuttia. Lisää lopuksi persilja hakattuna. Maista ja lisää tarvittaessa hyppysellinen suolaa. Tarjoile patongin ja täyteläisen punaviinin kera.

Julkaistu maanantaina 29.6.2009 klo 18:36 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Kuuma kesäpäivä
Seuraava
Suuret purjelaivat Turussa