Kesätentti

Kesä on monella tavalla ihanteellista aikaa opiskelulle. Paljon kysyttyjä tenttikirjoja on kerrankin saatavilla opiskelijakirjastosta ja niitähän voi sitten lueskella näin lämpimillä keleillä vaikkapa taivasalla. Suosituimmista tenttikirjoista on toki useita kappaleita, mutta kun kurssi alkaa, voi niitä olla lähes mahdotonta saada ennen tenttiä. Ellei sitten satu olemaan nopea tai käy lainaamassa kirjan ennen kurssin alkua. Olen muutaman kerran joutunut siirtämään tenttiäni, koska kaikki kirjat ovat olleet lainassa.

Vaikka onhan se myös niin, ettei kaunista kesäpäivää malta tuhlata tenttikirjojen parissa. Tietenkään aika ei mene hukkaan, sillä kirjojen lukemisesta on aina hyötyä. Kesällä tuntuu jotenkin rauhallisemmalta ja kirjoihin pääsee keskittymään aivan eri tavalla. Syksyllä ja keväällä on kaikenlaista muutakin puuhaa, ja tenttikirjatkin saattavat jäädä vähemmälle huomiolle. Kesätentti on tehokasta ajankäyttöä. Koko vuosi tulee näin käytettyä opiskeluun. Muutoinhan kesällä ei juuri tule opiskeltua, ellei sitten satu ottamaan kursseja kesäyliopistosta.

Eräs kesä otin lineaarialgebran intensiivikurssina. Opetusta sai viiden viikon aikana joka arki-ilta kolmisen tuntia. Joka toinen ilta oli laskuharjoitusten tarkistus, joten aikaa harjoitusten tekemiseen ei juurikaan jäänyt. Tämä kesäkurssi oli avoimen yliopiston järjestämä, joten tiedekunta maksoi kurssimaksun puolestani. Intensiivikurssi oli erittäin kuluttava, ja kurssin ripeän etenemisen aiheuttama stressi vaivasi minua pitkään syksylle. Olen kuitenkin tyytyväinen, sillä sain yhden pakollisen matematiikan kurssin näin suoritettua.

Julkaistu torstaina 27.7.2006 klo 18:07 avainsanalla opiskelu.

Edellinen
Valkosipulibroileri
Seuraava
Alkuainetehtailua