Valkosipulibroileri

Valkosipulibroileri
Kuva
The Domestic Goddess

Kesällä ruoanlaitto saattaa tuntua raskaalta. Kuuma ilma ja kaunis auringonpaiste ei välttämättä innosta hellan äärelle. Kesän kun voi viettää muutenkin kuin tiskaamalla astioita. Kesällä tuleekin helposti ruokailu kuitattua mitä erikoisemmilla ratkaisuilla. Toisinaan kaupan kylmätiskistä poimitaan jokin eines, toisinaan koko vaiva saa jäädä tuonnemmaksi ja matka suuntautuu johonkin ruokaravintolaan. Kesäiset terassit kieltämättä houkuttelevat ulkona syömiseen. Samalla voi ulkoilla ja seurata kaupungin elämää.

Lyhyt suvi suorastaan pakottaa suunnittelemaan ajankäytön tehokkaasti. Aikaa ei saisi tuhlata sisätiloissa, kun ulkona luonto kylpee auringossa. Lämpöä riittää muutenkin eikä sitä tarvitse enää lieden ääreltä hakea. Tietenkin syöminen ulkona ja valmiit einekset käyvät pidemmän päälle kalliiksi ratkaisuksi, mutta kesällä tämäkin ilo suotakoon. Koko kesää ei suinkaan tarvitse ruokailla kodin ulkopuolella. Nopeita herkkuja voi valmistaa nykyään mikrossa ja erinomaisia annoksia saa nopeasti myös riisikeittimellä. Valkosipulibroileri on yksi niistä nopeista vatsantäytteistä, joka valmistuu kotioloissa alta aikayksikön. Annos on lisäksi herkullinen, sillä siihen käytetään paljon valkosipulia, joka on henkilökohtainen intohimoni.

Valkosipulibroileri

noin 2-3 annosta
  • 1 rasia (3 kpl) marinoituja broilerin koipireisipaloja
  • 1 pss lohkoperunoita

Pintakuorrutus

  • 1 valkosipuli
  • 100 g juustoraastetta
  • 1 kananmuna
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 tl viherpippureita

Poista koipireisistä nahka ja laita koivet uunivuokaan. Valmista kuorrutus kuorimalla valkosipulin kynnet ja sekoittamalla ne murskattuina muiden aineksien joukkoon. Jaa kuorrutus koipireisien päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa kypsäksi. Kypsennä ohessa lohkoperunat aterialle. Tarjoa tomaatti-sipulisalaatin kanssa.

Julkaistu keskiviikkona 26.7.2006 klo 17:28 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Selaimella on väliä
Seuraava
Kesätentti