Kesäkenkäostoksilla

Ostin kolmisen vuotta sitten kesäkengiksi mustat Converse All Start -lenkkarit. Päädyin nahkaisiin jalkimiin, vaikka tarjolla olisi ollut paljon halvemmat kangaspäällysteisetkin popot. Ajattelin tuolloin, että nahkaiset kengät kestäisivät kauemmin, ja näin kolmen vuoden ja kovan kulutuksen jälkeen on todettava, että valintani osui oikeaan. Kengät olivat alkaneet kulua enimmäkseen pohjista, mutta muuten niissä ei ollut mitään vikaa. Lenkkarit ovat saaneet kestää kaikenlaista. Kerran ne kastuivat läpikotaisin suolaiseen Atlantin valtamereen ja toisen kerran ne kokivat läpihuuhtelun viime maaliskuussa Tobagon kaatosateessa. Converset ovat kuitenkin aina kestäneet niin kotona kuin eri puolilla maailmaakin. Kovimmillaan tossut ovat olleet pitkillä patikkamatkoillani ja erityisesti viikkoja kestäneellä Interrail-matkallani pari vuotta sitten.

Converse All Star

Päätin tänään ostaa uudet Conversen lenkkarit puhki kuluneiden tilalle. Suuntasin alkuiltapäivästä Helsingin keskustaan ja poikkesin ensimmäiseen vastaan tulleeseen kenkäliikkeeseen. Pienehkö Nilsonin kenkäkauppa Kämp-galleriassa oli hiljainen. Myymälässä oli lisäkseni vain yksi asiakas, mutta myyjättäriä oli kolme. Heillä tosin oli keskenään meneillään niin paljon omia juttuja, että aikani siinä odoteltuani jatkoin matkaani Forumin kauppakeskukseen. Matkalla tuli vastaan toinen Nilsonin kenkämyymälä. Painelin suorinta tietä alakertaan katsastamaan miesten kenkiä, mutta en löytänyt sopivaa kokoa enkä myyjää. Alakerrassa ei kerta kaikkiaan ollut palvelua, ja hain lopulta myyjän yläkerrasta. Kauppoja ei syntynyt tässäkään Nilsonissa, kun minun kokoani ei ollut saatavilla. Piipahdin seuraavaksi Intersporttiin, mutta en viitsinyt siellä alkaa penkoa sekavaa kenkähyllyä, missä kenkälaatikot olivat hujan hajan, värit ja eri kenkäkoot sulavassa sekamelskassa.

Turhautuneena siirryin Stadiumiin. Alakerrassa oli niukka valikoima Conversen tossuja. Kaikki kenkien sovittajille tarkoitetut penkit olivat varattuja, kun väsyneet nuoret istuivat niillä huilailemassa. Jätin tämänkin kaupan sikseen ja olin jo luopua koko kenkäostoshankkeesta käännyttyäni pitkän shoppailukierroksen jälkeen jo kotiin päin. Matkan varrella ajattelin katsastaa vielä One Way -myymälän, josta sitten lopulta löysinkin etsimäni kenkäparin. Vaikeaahan täällä Suomessa on ostaa erityisesti miesten asusteita. Määrät ja koot ovat hyvin pieniä eikä mallejakaan ole kuin muutamia. Miesten muotivärin näkee helposti käymällä jonkun tavaratalon miesten vaateosastolla. Hallitseva väri on nimittäin musta. Tosin miesten vaatteiden tummat sävyt näyttävät olevan yleisiä Euroopassa. Kävimme jokunen vuosi sitten Selfridges-tavaratalossa Lontoossa, jossa tummia pukuja oli silmänkantamattomiin. Tällä kertaa sain pitkähkön etsimisen jälkeen ostettua kesäkengät ja vieläpä ne kestäviksi osoittautuneet All Star -lenkkarit.

Julkaistu sunnuntaina 22.7.2012 klo 18:43 avainsanoilla pukeutuminen ja shoppailu.

Edellinen
Wevther.com
Seuraava
Junan kahvikärryt