Headweb

Ruotsalaista alkuperää olevaa Voddler-videopalvelua on viime aikoina hehkutettu tiedotusvälineissä näyttävästi. Siitä on povattu uutta elokuvien Spotifytä. Omakohtaisten kokemusten perusteella palvelua on ylistetty ansiottomasti. Kuukausi sitten Voddler päivitti katseluohjelmansa niin, ettei elokuvia enää voinut katsella muuta kuin ruotsalaisella IP-osoitteella. Muutamat Suomeen rantautuneet kutsut pimenivät päivityksen myötä. Voddlerin epämiellyttävyydet eivät päättyneet videoiden jakelun keskeytykseen, vaan koko sivusto pimeni viikkokausiksi tietomurron takia. Kilpailijat ovat käyttäneet tilaisuutta hyväkseen ja niinpä (niin ikään) ruotsalainen Headweb.com nousi otsikoihin.

Headweb on Voddlerin tapaan netissä toimiva VOD eli video on demand -palvelu. Toisin kuin kilpailijansa Headwebiin voi rekisteröityä asiakkaaksi kuka tahansa ja mistä tahansa. Palvelu on käytettävissä heti rekisteröitymisen jälkeen ja tarjolle avautuu tuhansia elokuvia. Tarjonta on monin verroin monipuolisempi kuin Voddlerilla. Pelkästään ilmaisia elokuvia on yli 300, kun kilpailijalla niitä on muutama kymmenen. Headweb poikkeaa edukseen myös videoiden katselussa. Palvelu ei edellytä erillisen katseluohjelman asentamista koneelle, vaan elokuvia katsellaan kätevästi selaimella.

Voddlerin tapa kohdata asiakkaansa on ollut ammattitaidotonta ja kylmää. Palvelu ei kertonut etukäteen rajaavansa Ruotsin ulkopuoliset asiakkaat eikä tiedottamista muutenkaan ole hoidettu kovin asiakasystävällisesti. Kirjauduin sivustolle jokin aikaa sitten, mutta käyttäjätunnukseni ja/tai salasanani eivät olleet enää voimassa. En viitsinyt nähdä vaivaa, mikä tällä kertaa oli ongelmana, vaan siirryin suoraa päätä Headwebin käyttäjäksi. Huonolla asiakaspalvelullaan Voddler kadottaa ison joukon potentiaalisia asiakkaitaan. Headweb onkin jo muutaman kerran jälkeen osoittautunut huomattavasti paremmaksi palveluksi. Sivustolla käyvät maksuvälineeksi eurot ja palvelut ovat suomeksi. Headwebissä on kaikkien näiden herkkujen lisäksi paljon muitakin hyviä ominaisuuksia, joista krediittien ansaitseminen on vain yksi mainitsemisen arvoinen hienous.

Julkaistu perjantaina 19.3.2010 klo 17:00 Elokuvat-luokassa avainsanoilla elokuvat, huvit, Internet ja videot.

Edellinen
Havukka-ahon ajattelija
Seuraava
Avatar-elokuva