Dailybooth

Mikroblogisivustoja tuntuu riittävän tunnin jokaiselle minuutille. Mikrobloggauksen suosiokin näyttää jatkuvan, vaikka mistään uudesta keksinnöstä ei olekaan kysymys. Oman tilanteen päivitys ja julkaiseminen Internetissä on helppoa. Sivustoja on mistä valita. Lähes jokaisella on jokin erityispiirre, miksi valita juuri tuo kyseinen mikroblogialusta. Jo muutaman vuoden pyörinyt Twitter on viime aikoina noussut otsikoihin maailmanpoliittisten tapahtumien myötä. Suomalaisetkin ovat kunnostautuneet mikroblogialustojen tarjonnassa. Ensin oli ja tuli Jaiku, jota seurasi pian Qaiku. Plurk on esimerkki yhdestä hienoimmista toteutuksista. Mikroblogien perusajatus on nimenomaan pikaiset tilannepäivitykset, joten mitään pitkiä tarinoita perinteisten blogien tapaan niissä ei juuri näe. Twitterissä tekstin pituus on rajattu enintään 140 merkkiin, mikä lienee ihan hyvä rajoitus. Harva jaksaa ja ehtii lukea kovin pitkiä tekstejä tällaisessa hektisessä ja alati kiihtyvässä maailmassa.

Dailybooth.com on mikroblogialustojen uusimpia tulokkaita. Se aloitti toimintansa noin puoli vuotta sitten ja sen erikoispiirre on kuvabloggauksessa. Siinä missä monet mikroblogit tarjoavat tekstisisältöä, on Dailybooth panostanut kuvalliseen viestintään. Bloggaaja viestii maailmalle lähettämällä mikroblogiinsa kuvia hetkistä elämästään. Kuvat voivat olla kännykkäkameralla otettuja tai esimerkiksi webbikameran otoksia. Blogiinsa voi myös ladata kuvia omalta koneeltaan tai lähettää niitä sähköpostilla muiden kommentoitaviksi. Luonnollisesti bloggaukseen kuuluu sosiaalisuus ja ystävien kerääminen sekä näiden merkintöjen seuraaminen ja kommentointi. Oman kommenttinsa voi joko kirjoittaa tai siihen voi lisätä kuvakommentin, totta kai.

Dailybooth toimii jokseenkin vakaasti, vaikka joitakin pikkubugeja havaitsin sivuilla surffatessani. Pienet lapsukset kuuluvat asiaan, vaikka betaversiosta tässä ei nyt olekaan kysymys. Ajan mittaan virheet korjataan ja palvelusta tulee vakaampi. Mikroblogeja vaivaavat kuitenkin aivan toisenlaiset huolet kuin tekniset toimimattomuudet. Blogialustoja alkaa olla tarjolla jo liikaakin eikä niitä kaikkia millään ehdi päivittää. Lopulta käykin niin, että käyttäjä kokeilee vähän jokaista ja päätyy sitten johonkin mielestään hyvään alustaan. Sivustot kertovat mielellään niin ja niin monesta miljoonasta rekisteröityneestä käyttäjästä, mutta sehän ei kerro koko totuutta. Itsekin olen kokeilumielessä rekisteröinyt lukuisia mikroblogitunnuksia, mutta en ole sitten alkuinnostuksen jälkeen enää käynyt koko sivustolla ja salasanakin on tainnut jo päästä unohtumaan. Mielestäni parempi vertailukohde on ilmoittaa merkintöjen lukumäärä eli miten monta blogimerkintää palveluun on kirjattu. Se voisi kertoa paremmin sivuston suosiosta. Dailybooth on hauska tuttavuus, mutta siitä tuskin tulee minun uusi mikroblogialustani.

Julkaistu keskiviikkona 19.8.2009 klo 17:27 Sivustot-luokassa avainsanalla Internet.

Edellinen
Maakuntamatkailua - osa 2
Seuraava
Esityksen ajoitus OpenOfficella