Sosiaaliset minipäiväkirjat ovat viime vuosina yleistyneet. Päiväkirjan idea on lyhyellä viestillä kertoa koko maailmalle, mitä juuri parhaillaan on tekemässä. Vähitellen näistä pienistä päiväkirjamerkinnöistä rakentuu kokonainen viestiketju. Sosiaaliseksi nämä päiväkirjat muuttuvat, kun ne jaetaan kaikkien luettaviksi. Viestit ovat siis julkisia, ellei käyttäjä halua rajata niiden näkyvyyttä vain ystävilleen. Tyypillistä näille palveluille on lyhyet päiväkirjamerkinnät, jotka ovat enintään 160 merkkiä pitkiä. Syykin lyhyeen viestittämiseen löytyy perin tutulta suunnalta. Joissakin palveluissa voi nimittäin päivittää senhetkistä tilaansa myös tekstiviestillä.
Twitter on yksi ensimmäisistä sosiaalisista päiväkirjoista. Suomalainen Jaiku on niin ikään minipäiväkirja, joka tosin hiljattain siirtyi Googlen suojiin. Parin viime vuoden aikana päiväkirjapalveluita on syntynyt, sanoisinko nyt kuin sieniä sateella. Kaikki ovat ominaisuuksiltaan hyvin toistensa kaltaisia ja käyttäjällä onkin valinnan vapaus ryhtyä kirjoittamaan mihin tahansa näistä päiväkirjoista. Kaikkiin palveluihin ei välttämättä ehdi elämäntilannettaan päivittämään. Yksi uusimmista tulokkaista on Plurk. Se ei juuri eroa edellä mainituista palveluista, mutta Plurkin tapa esittää päiväkirjamerkinnät aikajanalla on erinomainen oivallus, joskin ei aivan ainutlaatuinen.
Plurk on mukava uusi tuttavuus. Palvelun ominaisuudet ovat tosin perustoimintoja, kun vertaa kilpailevien minipäiväkirjojen ominaisuuksiin. Käyttäjänumeroni on hieman yli 9000. Jos tämä numero kasvaa yhdellä jokaisesta uudesta käyttäjästä, voisi tästä päätellä, että Plurkissa on tällä hetkellä noin 9500 rekisteröitynyttä käyttäjää. Sosiaalisia minipäiväkirjoja on tarjolla nyt niin paljon, että jokainen varmasti löytää itselleen sopivan tavan kertoa elämästään tutuille ja tuntemattomille.