Selailin aikani eri sivustoja ja päädyin viimein Amazonin pohjattoman tarjonnan äärelle. Tätä ennen olin löytänyt erittäin hienon ja elegantin taskukellon ruotsalaisen People People -studion sivuilta. Itse asiassa studion Axcent-taskukello olisi ollut juuri sellainen, jollaista olin etsimässä. Kellon yli kahdensadan euron hinta sen sijaan meni yli budjettini. Melkein jo kuitenkin olin tilaamassa kellon, kunnes vielä kerran kävin läpi netin valikoimaa. Uusi kierros kannatti, sillä löysin vihdoin melkein vastaavanlaisen elegantin ja siron tyylikkään taskukellon Gotham Watch Companyn verkkokaupasta. Kellon 40 euron hintakin oli kukkarolleni sopiva, joten ostoskoriin putosi Gothamin taskukello sähkönsinisellä kellotaululla ja rautatieasemien kelloista tutulla numeroformaatilla.
Tilaamani japanilaisvalmisteisen kellon toimitus Yhdysvalloista asti kesti noin kaksi viikkoa. Kuljetus Suomeen onnistui mutkattomasti seuratessani aika ajoin paketin liikkeitä netin jäljityspalveluissa. Paketin kuljettamiseen osallistui ainakin kolme eri toimijaa, sillä jouduin siirtymään eri toimittajien jäljityssivuille sitä mukaa, kun lähetys eteni kohti määränpäätä. Jostain kumman syystä verkkokaupoilla on ihmeellinen tarve toimittaa tilaukset kotiin asti. Täällä Suomessa yleensä ollaan töissä keskellä päivää eikä kotona ole ketään avaamassa ovea postinkantajalle. Näin kävin minunkin paketilleni, jota kotimainen postimme yritti toimittaa perille saakka. En saanut tilaamaani taskukelloa sovittuna päivänä vaan vasta seuraavana, kun posti oli ensin kuljettanut paketin takaisin logistiikkakeskukseensa ja sitten sieltä lähimpään noutopisteeseen. En enää lainkaan ihmettele postin valtavia kustannuksia, kun yksittäisiä paketteja kuljetellaan turhaan ympäri kaupunkia. Tässäkin olisi voinut ottaa nykyaikaisen tekniikan käyttöön ja vaikka kysellä tavalla toisella minulta, miten haluan vastaanottaa pakettini. Tämä ei kuitenkaan ole postilaitoksellemme mahdollista, sillä se elää tällä Internetin aikakaudella yhä edelleen viime vuosituhannelta peräisin olevien logistiikan oppien mukaan.
Sain kelloni lopulta ja kuorin paketista upean aikaraudan. Kello oli paketoitu hienoon lahjapakettiin ja vielä mustaan samettiseen suojapussiin. Taskukellon mukana toimitettiin tietysti myös vitja eli ketju, jolla ajannäyttäjän saa kiinnitettyä vyöhön tai taskun reunaan. Kirjahyllyni muutamat miesten muotioppaat eivät paljon taskukelloa käsittele ja sekin vähä, mitä kelloista ylipäätään mainitaan, koskee perinteisiä rannekelloja. Taskukelloa pidetään yleensä liivin pienessä etutaskussa silloin, kun on pukenut liivin ylleen. Ketjun toinen pää kiinnitetään usein liivin napinläpeen, mikäli vitjan päässä on vain lyhyt poikkipuomi. Jos ketjun päässä on esimerkiksi nahkalenkki, voidaan se pujottaa nappiin kuitenkin siten, että se jää liivin päällimmäisen osan alle eikä siis päällimmäiseksi. Jos vitjassa on haka, pujotetaan se esimerkiksi vyöhön tai napinläpeen. Pelkällä lenkillä varustettu vitja voidaan puolestaan kiinnittää vyölenkkiin. Taskukelloa pidetään siis nimensä mukaisesti taskussa. Joissakin pikkutakeissa on tavallisen povitaskun alapuolella pienempi tasku, johon kellon voi liivin puuttuessa sijoittaa. Voipa kellon sujauttaa housujenkin taskuun, kunhan vain pitää huolen, ettei kello pullistele häiritsevästi. Muotiguru Bernhard Roetzel kirjoittaa kirjassaan Täydellinen herrasmies (Könemann 2000, ISBN 978-383-31126-5-2) taskukellon olevan poikkeuksellisen maun osoitus. Minulle taskukello on kuitenkin vain käytännöllinen ajannäyttäjä.