Syksyä odotellessa

Elokuun puoliväli on jo ohitettu ja suurin osa ahkerista työläisistäkin on jo viettänyt kesälomansa. Paluu arkeen on siis väistämätöntä, mutta kuten aina, kyllähän sitä pitkän loman päätteeksi tietyllä tavalla odottaakin jo töihin pääsyä. Kesän vaihtuessa syksyyn myös helteiset päivät alkavat olla uusien unelmien joukossa seuraavalle kesälle. Ensin on selätettävä hitaasti käynnistyvä syksy sateineen ja sitä seuraavat paukkupakkaset keskitalvella. Vaikka suomalainen onkin näihin säiden vaihteluihin ja kaikkiin neljään vuodenaikaan periaatteessa tottunut, tuntuu jokin vuodenaika aina yllättävän. Joidenkin kohdalla se on syksy.

Kun pihatyöt eivät enää huvita

Kuva
Ann (Helen) Devereux

Kesällä mikään ei ole sen mahtavampaa kuin reissailu ja hyvästä säästä nauttiminen. Kun aurinko paistaa ja lämmintä riittää myös kotimaassamme, vievät erilaiset pihapuuhastelut huomattavan suuren osan kesälomasta ja töiden jälkeen jäävästä vapaa-ajasta etenkin omakotitalossa asuvilta ja mökkeilijöiltä. Useimmiten stoppi näihin hyvien ulkoilmojen suomiin rentoutumistyökaluihin kuitenkin tulee syksyn saapuessa. Sadetta vihmova tuuli, pimeys ja ainainen kosteus tuppaavat vetämään ihmiset sisätiloihin. Mitä vaihtoehtoja silloin oikein jää lämpimästä kesästä nautittuamme? Kaupunkilaisten on yleisesti ottaen varsin helppoa siirtyä märiltä lenkkipoluilta sisätiloihin kuntosaleille ja urheiluhalleille. Useat pienemmätkin paikat tarjoavat nykyään jäsenyysluontoisia kausikortteja, jonka ostettuaan kuntosalilla voi käydä hyvin pitkälti itselle sopiviin aikoihin. Käytäntö sopii myös kiireiseen ja nopeasti vaihtuvaan aikatauluun melko näppärästi. Kukaanhan ei halua maksaa turhasta.

Tekemistä kotisohvalle

Kaikki meistä eivät kuitenkaan innostu kuntoilemisesta. Silloin pitää kehitellä muutakin tekemistä syksyihin kuin salitreenailua tai erilaisia hallipelejä. Useimmiten töiden tai pitkän opiskelupäivän jälkeen on helppoa vain tulla kaupan kautta kotiin ja istahtaa sohvalle katsomaan päivän televisiotarjontaa. Ilmaiskanavat harvoin tarjoavat mitään yllätyksiä, joten tylsistyminen on taattua elleivät Salkkarit ja seitsemän uutiset nappaa. Läppärin tai tabletin avulla on sen sijaan helppoa ja yksinkertaista hakea hieman jännitystä toisinaan tylsältä tuntuvaan sateiseen syysiltaan. Vaihtelua arkeen on siis tarjolla netissä. Erilaiset rahapelisivustot, kuten esimerkiksi nettiarpasivustot, saattavat tarjota ensikertalaisille muutaman euron ilmaista pelirahaa, jolla pääsee helposti alkuun. Arpojen raaputtelu netissä voi joistakin perinteisiin Ässä-arpoihin tottuneista tuntua hieman hassulta, sillä arvat näkyvät kuvaruudulla ja raaputtaminen käy hiirellä. Arvoillekin löytyy toki vaihtoehtoja, joista tutuimpia ovat erilaiset kortti- ja pokeripelit netissä. Esimerkiksi Blackjackia pelatessaan jotkut tekevät aina ennen pelikierrosta päätöksen siitä, kuinka suurella summalla aikovat pelejä pelata. Näin ei voi ainakaan vahingossa pelata tiliään tyhjäksi. Eräille pelit ovat nimenomaan ajanvietettä ja itsensä hauskuuttamista varten, mikä tuo sopivasti jännitystä mahdollisten voittopottien myötä.

Kokkaa ja nauti

Kuva
Serena Epstein

Syksyn tullen vapaata aikaa sisätiloissa saa tosiaan koittaa kanavoida moneen suuntaan. Mikäli pitää syömisestä ja hyvästä ruoasta, mikä onkaan sen parempi tapa kehittää itseään ja taitojaan kuin opetella kokkaamaan maittavia aterioita omassa kotikeittiössä. Harvat kuitenkaan keksivät reseptejä omasta päästään ja kokkikirjatkin ovat aina kirjakaupassa, kun niitä tarvitsisi. Ei hätää, sillä tähänkin vaivaan löytyy netistä tuhatpäin apuja. Hakukoneiden kautta kun löytyy loputtomasti erilaisia reseptejä epätoivoon vajoaville kotikokeille. Tässä muutama vaihtoehto eri ruokavalioille:

Pienenä miinuksena saatat joutua kauppareissulle herkullisen reseptin löydettyäsi.

Julkaistu tiistaina 20.8.2013 klo 16:24 avainsanoilla pelit ja ruoka.

Edellinen
Interrail 2013 - osa 19
Seuraava
Interrail 2013 - osa 20