Spotifyn Linux-versio

Spotifyn musiikkitarjontaa voi kuunnella kohta laitteella kuin laitteella. Olen pääsääntöisesti kuunnellut musaa kotikoneellani, jossa on Windows-käyttöjärjestelmä. Spotifyn kuuntelu vaatii erillisen soitto-ohjelman, joka on nykyään saatavana useille eri alustoille. Pienessä minikannettavassani on Linux-käyttöjärjestelmä, johon on myös saatavana eräänlainen esikatseluversio tulevasta soitto-ohjelmasta. Asensin koeversion joitakin aikoja sitten kannettavaani, mutta se ei toiminut siinä. Jätin kokeilut sikseen enkä enää edes yrittänyt saada softaa toimimaan Linuxissa.

Follow me on Spotify

Matkustin eilen Turkuun junalla ja mukanani oli kannettava mikrotietokone. Parin tunnin matkan aikana ehtii tehdä yhtä ja toista etenkin, kun junassa toimii nykyään VR-junaverkko. Verkon myötä en joudu olemaan eristyksissä muusta maailmasta matkan ajan vaan voin lukea sähköposteja ja selata nettiä. Aika ajoin mikroni Ubuntu-käyttis päivittää itse itseään ja muistuttaa saatavilla olevista uusista versioista. Sain tällaisen ilmoituksen jälleen Turun matkallani ja annoin päivityksen asentua koneeseen. Päivitys toi mukanaan uuden version Spotify-soitto-ohjelmasta. Tietenkin kokeilin heti ohjelmaa, mutta hieman petyin saatuani saman virheilmoituksen kuin aiemminkin. Kuittasin ilmoituksen, mutta, mutta, Spotify lähti kuin lähtikin käyntiin. Muutaman minuutin kuluttua olin kirjautunut sisään ja säätänyt asetukset, ja kohta jo sitten soikin rokki.

Matkanteosta oli tullut entistä miellyttävämpää kaikkien palvelujen ollessa nyt käden ulottuvilla. Spotify toimi erinomaisesti junassa, vaikka soitto välillä katkoikin ilmeisesti katvealueiden vuoksi. Pisimmillään taukoa taisi riittää useita minuutteja, mutta enimmäkseen junaverkko toimi moitteettomasti ja jopa virtasi musiikkia kuulokkeisiini. Matka Turkuun ja takaisin Helsinkiin taittui rattoisasti hyvän musiikin säestämänä. Toivottavasti junaverkko jää pysyvästi juniin käynnissä olevan koekäytön jälkeen ja toivottavasti sen käytöstä ei jatkossa peritä Ruotsin junien tapaan ylimääräistä maksua, sillä se on vain omiaan vähentämään verkon käytön suosiota.

Julkaistu sunnuntaina 25.9.2011 klo 10:41 avainsanoilla liikenne, matkailu, musiikki ja ohjelmistot.

Edellinen
Uusi Myllysilta
Seuraava
Ostamme kultaa