Sinihammasta kiristellen

Joudun varmaankin nyt myöntämään, etten osaa käyttää Bluetooth-järjestelmää. Olen tänään yrittänyt jo pidemmän aikaa saada yhteyden tietokoneeni ja puhelimeni välille. Molemmat osapuolet näyttävät olevan yhteydessä eli laitteet ovat löytäneet toisensa. Tästäkään huolimatta en pääse käsiksi valokuviin, jotka ovat puhelimen muistikortilla. Vuoron perään toinen laitteista ilmoittaa tyynesti, ettei yhteyttä ole, vaikka kaikki mittarit ja valot näyttävät vihreää. En ole tainnut vielä koskaan saada tätä Bluetooth-järjestelmää kunnolla käyntiin. Aina on jotain ongelmia. Joko laitteet eivät löydä toisiaan tai sitten vain on hiljaista kuin huopatossutehtaassa. Saatan käynnistään tiedostonsiirron, mutta mitään ei tapahdu pitkiin aikoihin. Ohjelmat ovat jumissa eikä tietokoneella pääse tekemään mitään ennen kuin usean minuutin pituinen aikakatkaisu vihdoin vapauttaa ohjelmat.

Nykyaikaiset laitteet näyttävät olevan vielä hieman keskeneräisiä. Olen monta kertaa verrannut näitä laitteita leluihin. Tosin sillä erotuksella, että lelut ovat varmatoimisempia. Paljon pitää vielä vettä virrata Vantaanjoessa, ennen kuin nämä koneet ovat jokamiehen arkipäiväisessä käytössä. Vielä laitteiden käyttäminen on aivan liian vaikeaa, jos edes asioihin vähänkään perehtynyt ei niitä saa aina toimimaan. Toisinaan yhteys pelaa kuin unelma, toisinaan on pakko heittää hanskat tiskiin ja unohtaa koko homma.

Tällä kertaa sain vaivoin kuvat ladattua puhelimesta tietokoneelleni. Käynnistin ensin koneessani olevan Bluetooth-tiedostonsiirtovelhon ja tämän jälkeen lähetin puhelimesta kuvan Bluetooth-yhteydellä. Puhelin ilmoitti etsivänsä vastaanottavia laitteita ja kun tietokoneeni vihdoin löytyi, siirrosta ei sitten tullutkaan mitään. Lopulta sain siirron käyntiin, kun samaan aikaan yritin selata puhelimen muistikortin sisältöä. Näytti nimittäin siltä, että kun puhelimen ja tietokoneen välillä tapahtui jotain muutakin, niin myös tiedostonsiirto onnistui. Kun lakkasin selailemasta puhelimen muistia, pysähtyi samalla tiedostonsiirto. Elikkä kaiken kaikkiaan äärimmäisen monimutkainen ja epäluotettava leikkikalu tämä Bluetooth ja sitä käyttävät laitteet.

Julkaistu lauantaina 29.7.2006 klo 17:19 avainsanalla laitteet.

Edellinen
Alkuainetehtailua
Seuraava
Sunnuntaiostoksilla