Rostenin runebergintorttu

Kansallisrunoilija Johan Ludvig Runeberg juhlii jälleen muutaman viikon kuluttua. Runebergin päivä on 5. helmikuuta, jolloin siniristiliput hulmuavat saloissa ja kahvipöydissä odottavat herkulliset runebergintortut. Kaupat ovat valmistautuneet juhlapäivään jo aikoja sitten. Ensimmäiset tortut taisivat tulla myyntiin heti ensimmäisellä viikolla, ja sesonki sen kuin vain kiihtyy mitä lähemmäksi nimikkopäivää tullaan. Tänään tosin näin jo ensimmäiset mämmiropeet kaupan kylmätiskissä, vaikka pääsiäiseen nyt on vielä aikaa yli kaksi kuukautta. Ennen paastoa on kuitenkin lupa herkutella ja siihen tehtävään sopii vallan mainiosti arrakkipunssilla kostutettu runebergintorttu. Leivonnaista ei tarvitse alkaa itse valmistamaan, sillä turkulainen leipomo Rosten on ammattilainen tässä vaativassa tehtävässä. Leipomo on vastikään julkaissut lyhyen videon paakkelsien valmistuksesta. Filmillä nähdään, miten tortut syntyvät aidolla suomalaisella voilla, perinteisin menetelmin käsityönä sekä iloisella kansallismielellä.

Julkaistu tiistaina 20.1.2015 klo 17:51 avainsanalla ruoka.

Edellinen
Kuluttaja kuulee kummia
Seuraava
Sydänruokaa