Ravintola .temp

Ravintola .temp
Kuva
Fazer Amica

Shoppailun lomassa on helppo pistäytyä ravintola .temp:iin. Se sijaitsee kätevästi Stockmannin Helsingin tavaratalon kuudennessa kerroksessa, joten ruokailu ostosten yhteydessä käy kätevästi. Ravintola on osa Fazer Amican ravintolaryvästä, johon kuuluu useita muitakin ruokaloita. Ravintolassa tarjotaan päivittäin vaihtuvia keittoja sekä muita herkkuja. Näiden lisäksi tarjolla on tuorepastaa ja pitsaa, jonka täytteet asiakas voi valita itse. Ravintolan yhteydessä on myös baari, jossa tarjoillaan olutta, virvokkeita ja kahvijuomia. A la carte -ravintolassa voi sitten tilata listalta vielä juhlavampia herkkuja, jos päivän annokset eivät houkuttele. Ravintolan viinilista on tasokas, josta löytyy varmasti sopiva viini päivittäin vaihtuvan kala- ja liha-annoksen seuraksi.

Poikkesin hiljattain uudistuneeseen ravintolaan kesäisen alennusmyyntikäyntini yhteydessä. Ravintola .temp on käytännöllinen, siisti ja tyylikkäästi sisustettu. Ruokalistalta valitsin tällä kertaa pitsan, jonka täytteet sain valita itse. Noin desilitran vetoiseen pieneen nelikulmaiseen kippoon sai valita lähes paristakymmenestä eri täytteestä. Tarjolla oli kaikkea tyypillistä pitsantäytettä, kuten katkarapuja, tonnikalaa, salamia, juustoja, oliiveja, paprikoita ynnä muuta. Aluksi kippo tuntui kovin pieneltä, mutta ystävällinen kokki vakuutti siihen mahtuvan reilusti aineksia pitsan täytteeksi. Kyse on vain siitä, miten hyvin asiakas osaa kupposen joka kulman täyttää.

Pitsa valmistui nopeasti. Paistamiseen meni noin kaksi ja puoli minuuttia, jonka jälkeen sain eteeni paksupohjaisen omilla täytteilläni koristellun pitsan. Päälle ripottelin vielä oreganoa, parmesaanijuustoa ja reilusti valkosipulia. Juomissa riitti valinnan varaa, mutta päädyin tälläkin kertaa perinteiseen ruokajuomaani veteen. Varsinainen ruokailusali ei ollut pöllömpi paikka. Istumapaikkoja ja pöytiä tuntui olevan riittävästi tai sitten satuin vain ruokailemaan hiljaisena sunnuntai-iltapäivänä. Itse pitsa oli täyttävä lätty, josta löytyi kuin löytyikin valitsemani täytteet. Annos oli hintaansa eli 9,80 euroon verrattuna kohtuullinen ja täytti nälkäisenkin vatsan turpeaksi.

Ravintola .temp

Avoinna
ma-pe 9-21, la 9-18, su tavaratalon aukioloaikoina
A la carte
ma-pe 11-20, la 11-18
Osoite
Stockmann, 6. kerros, Pohjoisesplanadi 41
Puhelin
(09) 270 60 120

Plussat

  • nopea keittiö
  • viihtyisä ympäristö ja käytännöllinen sijainti
  • avoinna myös kesäsunnuntaisin

Miinukset

  • pienet astiat
  • passiivinen henkilökunta
  • edullinen päivän lounas puuttuu

Julkaistu maanantaina 25.6.2007 klo 17:00 Ravintolat-luokassa.

Edellinen
Kesän alennusmyynnit
Seuraava
Kotimainen kultaryntäys