Ravintola Savotta

Sain vajaa kaksi viikkoa sitten henkilökohtaisen kutsun erääseen asiakastilaisuuteen. Viime keskiviikkona sitten oli tuo tilaisuus, jonka aiheena oli lähiaikoina tulevat muutokset tietosuoja-asioissa. Informatiivinen ilta sisälsi paljon painavaa asiaa, jota oli alustamassa aiheeseen perehtynyt ammattilainen. Tilaisuus alkoi jo alkuiltapäivästä kello kolmen jälkeen, sillä aivan ensimmäiseksi harjoittelimme pienissä ryhmissä jäänveistoa. Kokemus oli monille ensimmäinen aivan kuten itsellenikin. Kolmiulotteisen kuvan veistäminen suorakaiteen muotoisesta kappaleesta on yllättävän haastavaa. Kaksiulotteisen kuvan vielä piirtää paperille jonkin aikaa harjoiteltuaan, mutta tällaisten veistosten tekeminen onkin sitten astetta vaativampi juttu. Ryhmämme valitsi veistoksen kohteeksi muumipeikon tai muumimamman riippuen siitä, miten malliksi annetun piirretyn kuvan tulkitsimme. Edessämme oli melkoinen kimpale Saimaasta viime talvena nostettua jäätä, joka oli varastoitu kesän yli pakastekontissa. Kylmiltään emme sentään joutuneet jäätä särkemään. Jäänveiston mestari Anssi Kuosa IceMagic Oy:stä antoi tyylinäytteen ja opasti työvälineiden käytössä.

Matti Mattila veistämässä jäätä

Reilun tunnin aherruksen jälkeen jäälohkare alkoi muistuttaa muumipeikkoa. Jään veistäminen ei sittenkään ollut kovin vaikeaa ja kunnollisilla välineillä lastut lentelivät yllättävänkin kevyesti. Saimme viimein työmme valmiiksi ja siirryimme ravintola Savotan takapihalta sisätiloihin illan varsinaista asiaohjelmaa varten. Tunnin esitelmän jälkeen olimme jälleen piirun verran viisaampia tuiki tärkeästä tietosuojasta, joka on viime vuosina noussut yhä vain keskeisemmäksi keskustelunaiheeksi niin sosiaalisen median foorumeissa kuin muuallakin. Illan päätteeksi söimme Savotan suomalaissävytteisen päivällisen. Valitsin ruokalistalta Uitto Menun, jossa alkupalana oli kotimaisesta Gouda-juustosta ja savuporosta loihdittu kuohkea keitto. Pääruokalajina pöytään kannettiin halstrattua Lapin nieriää, joka tarjoiltiin punajuurella mehustetulla alkuvehnällä ja luomuviilistä valmistetulla tartarkastikkeella. Jälkiruuaksi saimme maukkaan mustikkamaitoleivoksen.

Ravintola Savotta
Kuva
Ravintola Savotta

Ravintola Savotta sijaitsee aivan Helsingin ytimessä Senaatintorin laidalla. Sijainti historiallisessa korttelissa luo jo sellaisenaan tunnelmaa ja itse ravintolan suomalaismaaseudullinen sisustus vain lisäsi entisestään nostalgisuutta. Alakerran kabinetti oli sisustettu vanhan ladon laudoista ja onnistui mielestäni hyvin luomaan tunnelmaa. Ravintolarakennus oli vanha kuin taivas ja sitä myöten myös sokkeloinen. Savotan ruoka oli maittavaa ja mikä tärkeintä enimmäkseen kotimaista. Keittiö kertoo vaalivansa suomalaista ruokaperinnettä ja hankkivansa raaka-aineet puhtaista suomalaisista metsistä ja vesistöistä. Ravintola Savotta olikin miellyttävä tuttavuus, jossa en ole aiemmin käynyt, vaikka se sijaitsee keskeisellä paikalla, ja tavan takaa kuljen paikan ohitse. Ulkomaisille vieraille ravintola voi olla hyvä paikka tutustua suomalaiseen ruokapöytään.

Julkaistu sunnuntaina 9.10.2016 klo 9:47 Ravintolat-luokassa avainsanoilla ravintolat ja tapahtumat.

Edellinen
Ruokalämpömittari
Seuraava
Aleksis Kiven päivä