Pyöreän pitsan eli pizzan viipalointi kristillisin tasajaoin on tietysti korrektia. Mutta jos satut kuitenkin olemaan niin sanottu pitsa-addikti, saatat helposti joutua kiusaukseen ja leikata pitsansiivut epäoikeudenmukaisesti. Tällöin syntyy luonnollisesti erikokoisia viipaleita, jotka toiset ruokailijat huomaavat melko varmasti. Esimerkiksi tavallisen pitsan jako kahdeksaan osaan hoituisi leikkaamalla läpyskä ensin puoliksi ja sitten vielä kerran puoliksi toiselta laidalta. Syntyneet neljännekset halaistaan lopuksi kahteen osaan, kuten oheisessa kuvassa on kuvattu. Tämähän olisi se normaali leikkuujärjestys.
Intohimoinen pitsafani toimii toisin. Hän leikkaa ensin pitsan keskeltä pitkulaisen kaistaleen ja sitten samanlaisen suorakaiteen käännettyään lättyä yhdeksänkymmentä astetta. Tämän jälkeen hän työntää syntyneet neljännessektorit toisiinsa kiinni, jolloin leikkuulaudalle näyttää muodostuvan ikään kuin vähän pienempi pyöreä pitsa. Lopuksi leikkaaja siivuttaa pikkupitsan normaaliin tapaan eli kahdeksaan osaan, kuten kuvan katkoviivat osoittavat. Lopputuloksena ei ole vain kahdeksaa hieman pienempää sektoria vaan lisäksi mahtavan kokoiset viipaleet itse leikkaajalle. Ruokailijat tuskin huomaavat eroa vain aavistuksen verran pienemmissä leikkeissä, mutta pitsadiggari sen sijaan saa vatsansa täyteen.