Perunatortilla

Etiketti 4/2007

Espanjalainen perunatortilla on erinomainen aamiaisherkku. Tortillan voi helposti leipoa kotikonstein vaikkapa vuoden 2007 Etiketti-lehden neljännessä numerossa olleen reseptin mukaan. Perunatortilla sopii mainiosti tarjottavaksi niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Kyytipojaksi käy herkullinen valkosipulimajoneesi tai aioli. Luomus on täyttävä ja käynnistää aamun tehokkaasti. Mikään ei tietenkään estä napostelemasta herkkua välipalaksi tai pienenä iltapalana, ehkäpä suoraan jääkaapista.

perunatortilla
Kuva
lluisanunez

Perunatortilla oli aamiaispöydän vakiolaji katalonialaisessa hotellissamme Barcelonassa. Joka aamu noutopöydälle oli valmiiksi viipaloitu tuttu pyöreä, paksu ja tanakka peruna-munaleipomus. Muutama kuutio kaiken muun aamiaishöystön lisäksi täytti vatsan reippaasti. Niillä eväillä jaksoi patikoida pitkin Barcelonan katuja ja katsella nähtävyyksiä. Enää ei tarvitse lähteä Espanjaan asti perunatortillan perään. Näillä ohjeilla sen valmistaa käden käänteessä vaikka päivittäin.

Perunatortilla

6-8 palaa
  • 4-5 perunaa
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 6 munaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl vettä

Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi suikaleiksi, silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota siinä perunasuikaleet ja sipulisilput. Sekoita munien rakenne rikki ja lisää mukaan tilkka vettä. Mausta munaseos suolalla ja kaada se paistettujen perunasuikaleiden ja sipulisilpun päälle. Anna jähmettyä miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia. Valuta tortilla lautaselle ja käännä kypsentämätön puoli lautasen avulla takaisin pannulle. Paista vielä noin 5 minuuttia.

Julkaistu keskiviikkona 9.1.2008 klo 17:00 Ruokaohjeet-luokassa.

Edellinen
Nettiselainten historiaa
Seuraava
Metron juhlat