Perjantaipulma 51/2007

Ristikoiden täyttäminen on verratonta ajanvietettä. Perinteiset kuvaristikot ovat yleensä helppoja, vaikka löytyy sieltä vaikeita versioita. Vaikeimmatkaan ristikot eivät ole aivan mahdottomia. Ne vain vaativat hieman enemmän kekseliäisyyttä. Ristikoiden viehätys hiipuu ajan mittaan, sillä ratkoja tunnistaa ja oppii nopeasti eri laatijoiden tyylin. Vihjeinä käytettävät kuvatkaan eivät ole ehtymättömiä kuten eivät ole ratkaisuina käytettävät sanatkaan. Markkinoilla on nykyään myös monenlaisia ristikkosanakirjoja, joista voi etsiä yleisimpiä sanoja tyypillisimpiin vihjeisiin. Kryptot ovat eräänlaisia muunnelmia kuvaristikoista. Niiden ratkominen on sikäli haasteellista, että niissä annetaan yleensä vain yksi vihjekuva ja vain muutama avainsana ratkaisuksi. Tämän viikon pulma vaatii hoksottimia vielä tätäkin enemmän. Tehtävänä on nimittäin sijoittaa Z-kirjain oheiseen ruudukkoon siten, että aakkoset A-Z esiintyvät kukin ruudukossa vain kerran.

Jos haluat vastata tehtävään, voit kirjoittaa kommentin, jossa ehdotat ratkaisua ja halutessasi voit myös perustella sitä. Kerron vastauksen ensi perjantain tehtävän yhteydessä. Siihen asti toivottelen mielenkiintoisia ratkaisuhetkiä.

Vastaus viime viikon pulmaan

Viikon 50/2007 perjantaipulma pisti mietteliääksi. Kirjailijan laskelmat eivät aivan pidä paikkansa, sillä kun kirjan ensimmäistä puolikasta kirjoitetaan 10 sivua päivässä, sen tekeminen kestää koko määräajan. Loput kirjasta on kirjoitettava olemattomassa ajassa.

Julkaistu perjantaina 21.12.2007 klo 17:52 avainsanalla pulmat.

Edellinen
Sanaleikkejä
Seuraava
Sydämeeni joulun teen