Perjantaipulma 38/2007

Tämän perjantain tehtävä on perinteinen kuviosarjan täydentämistehtävä. Tässä tehtävätyypissä pitää tutkia annettuja kuvioita ja yrittää luoda niistä jokin sarja. Pääsääntöisesti tehtävän yhteydessä tarjotaan joukko vaihtoehtoja, joista yksi kuvio täydentää sarjan. Tehtävätyyppi on hyvin yleinen mitä erilaisimmissa nokkeluus- ja soveltuvuustesteissä. Erityisesti rekrytointitilaisuudessa käytettävät soveltuvuustestit saattavat sisältää kymmeniä vastaavanlaisia kuviosarjoja. Tehtävien ratkomiseksi tarvitaan nokkeluutta ja hahmotuskykyä. Kaiken kukkuraksi tehtävää vaikeutetaan antamalla kandidaatille vain rajallinen määrä aikaa tehtävän suorittamiseksi. Tässä tehtävässä on pääteltävä, mikä kuudesta vaihtoehdosta täydentää sarjan.

Jos haluat vastata tehtävään, voit kirjoittaa kommentin, jossa ehdotat ratkaisua ja halutessasi voit myös perustella sitä. Kerron vastauksen ensi perjantain tehtävän yhteydessä. Siihen asti toivottelen mielenkiintoisia ratkaisuhetkiä.

Vastaus viime viikon pulmaan

Vastaus viikon 37/2007 perjantaipulmaan on loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen. Lautakasassa on kaikkiaan seitsemän lankkua. Kuva pettää katsojaa, sillä kaksi alinta lankkua näyttää kuin yhdeltä poikittaiselta lankulta.

Julkaistu Fridayna 21.9.2007 klo 19:04 avainsanalla pulmat.

Edellinen
Avaruuden omituisuus
Seuraava
Sateinen syyskuu