Perjantaipulma 37/2007

Kuva-arvoitukset ovat olleet ja ovat yhä suurta kansanhuvia. Syyssateiset illat ja talviset pakkaspäivät kuluivat rattoisasti arvoitusten parissa. Jos arvoitukset eivät olleet kuvallisia, kerrottiin ne usein runomitassa. Väki sai sitten arvuutella, mistä oli kysymys. Kertomuksia väritettiin tyypillisesti kuvilla tai kuvasarjoilla. Kuvasarjasta yritettiin rakentaa kertomusta ja kuva-arvoituksia ratkaista. Tehtävät ovat muuttuneet vuosikymmenten saatossa haasteellisemmiksi. Vanhatkin arvoitukset ovat saaneet uusia piirteitä, ja niihin saattaa törmätä yhä edelleen uusissa kuosissa.

Tämän viikon pulma on klassinen kuva-arvoitus. Oheisesta kuvasta pitäisi päätellä, montako lankkua kasassa on. Tehtävä on suhteellisen helppo, mutta saattaa sittenkin vaatia hieman aivonystyröiden voimistamista.

Jos haluat vastata tehtävään, voit kirjoittaa kommentin, jossa ehdotat ratkaisua ja halutessasi voit myös perustella sitä. Kerron vastauksen ensi perjantain tehtävän yhteydessä. Siihen asti toivottelen mielenkiintoisia ratkaisuhetkiä.

Vastaus viime viikon pulmaan

Vastauksia viikon 36/2007 perjantaipulmaan löytyy useita, sillä lauseita voidaan tulkita monella eri tavalla. Rooman rakentamista voidaan verrata vastauksiin 2 ja 4. Kissan poissaoloa voi verrata vastauksiin 3 ja 4. Makuasioista voi kiistellä vastausten 2 ja 3 muodossa.

Julkaistu perjantaina 14.9.2007 klo 19:27 avainsanalla pulmat.

Edellinen
Edustajistovaalit
Seuraava
Kalvosinnapit verkkokaupasta