Perjantaipulma 33/2007

Kokonaisuuksien hahmottaminen on yksi soveltuvuustestien tutkimuskohde. Lisäksi testeissä pyritään selvittämään henkilön kykyä tunnistaa tuttuja hahmoja ja kuvioita, jotka esitetään tavanomaisesta poikkeavalla tavalla. Tämän viikon tehtävässä on neljä mustatäpläistä L-kirjaimen muotoista kuviota. Ne on kyettävä saada mahtumaan oheiseen valkoiseen ruudukkoon. Jotta tehtävä ei olisi aivan näin helppo, pitää kaikki ällät asettaa toistensa viereen niin, ettei väliin jää yhtään tyhjää tilaa eivätkä kuviot mene päälletysten. Voit käännellä ja kiertää älliä, miten haluat. Saman väriset kuviot eivät kuitenkaan saa koskettaa toisiaan edes kulmittain. Ällissä olevien täplien on oltava samassa kohdassa ruudukossa olevan täplän kanssa. Vihjeeksi voin mainita, että ruudukkoon mahtuu enemmän kuin mallina olevat neljä ällää. Toisin sanoen saman värinen ällä voi esiintyä ruudukossa useammin kuin kerran.

Jos haluat vastata tehtävään, voit kirjoittaa kommentin, jossa ehdotat ratkaisua ja halutessasi voit myös perustella sitä. Kerron vastauksen ensi perjantain tehtävän yhteydessä. Siihen asti toivottelen mielenkiintoisia ratkaisuhetkiä.

Vastaus viime viikon pulmaan

Vastaus viikon 32/2007 perjantaipulmaan on vaihtoehto C, joka siis puuttuu asetelmasta. Tehtävä on tainnut olla sen verran helppo, ettei vastausta liene syytä perustella sen enempää.

Julkaistu perjantaina 17.8.2007 klo 18:00 avainsanalla pulmat.

Edellinen
Vanhan valokuvan jäljillä
Seuraava
Kanta-asiakasetuja