Perjantaipulma 32/2007

Monenlaiset täydennystehtävät ovat yleisiä erilaisissa soveltuvuustesteissä. Tehtävänä on yrittää keksiä, miten jokin kuvio jatkuu annetusta sarjasta eteenpäin. Tyypillisesti nämä knopit alkavat helpoista täydennystehtävistä ja vaikeutuvat tehtävästä toiseen. Haastetta lisää usein vielä aikarajoite. Tehtävien ratkomiseen saa vain rajallisen määrän aikaa. Osittain näillä tehtävillä pyritään selvittämään testattavan kykyjä ratkoa tämäntyyppisiä haasteita, mutta osittain tavoitteena on myös arvioida henkilön päätöksentekokykyä. Kaikkia tehtäviä ei ole tarkoitus ratkaista eikä aika siihen koskaan riittäisikään. Ratkaisijan onkin siis kyettävä päättämään, mitkä tehtävät aikoo ratkaista. Joskus on nimittäin osattava erottaa joukosta epärelevantit kysymykset tai asiat. Elävässäkin elämässä pitää usein priorisoida asioita ja toteutettava sellaiset tehtävät, jotka vievät kokonaisuutta eteenpäin. Yksittäisiä ongelmia ei kannata jäädä ratkomaan vaan pitää ratkaista ensin helpot tehtävät. Jos aikaa jää, niin sitten voi siirtyä haasteellisempien tehtävien pariin.

Tämän viikon pulmana on päätellä, mikä annetuista neljästä vaihtoehdosta (A, B, C vai D) sopii täydentämään asetelman. Asetelmassa on kahdeksan kuviota, ja kysymysmerkin tilalle on siis pääteltävä puuttuva yhdeksäs kuvio. Jos haluat vastata tehtävään, voit kirjoittaa kommentin, jossa ehdotat puuttuvan kuvion kirjainta ja halutessasi voit myös perustella ratkaisuasi. Kerron vastauksen ensi perjantain tehtävän yhteydessä. Siihen asti toivottelen mielenkiintoisia ratkaisuhetkiä.

Vastaus viime viikon pulmaan

Vastaus viikon 31/2007 perjantaipulmaan on LIERIÖ. Tunnussana ratkeaa ottamalla numeron osoittama kirjain kunkin kuvion nimestä. Esimerkiksi 8. kirjain sanasta VIISIKULMIO, 5. kirjain sanasta KOLMIO jne. Oheinen kuva selventää ratkaisua.

Olen merkinnyt kuvaan nuolella ne kirjaimet, joista tunnussana muodostuu.

Julkaistu perjantaina 10.8.2007 klo 17:24 avainsanalla pulmat.

Edellinen
Vinean arkkienkelit
Seuraava
Kaksi puhelinkoppia