Perjantaipulma 30/2007

Monien organisaatioiden rekrytointiprosessiin kuuluvat erilaiset soveltuvuustestit. Testeissä mitataan hyvin monenlaisia tietoja ja taitoja sekä näiden lisäksi hakijan muitakin avuja kyseistä tehtävää silmällä pitäen. Testien eräs tarkoitus on seuloa suurta tilastollista tietoa vasten soveltuvimmat hakijat kaikkien ehdokkaiden joukosta. Testit puolestaan ovat monipuolisia. Niihin kuuluu niin päättelytehtäviä kuin luonnetta analysoivia kysymyksiäkin. Joskus päättelytehtävät ovat hyvinkin kimurantteja ja niiden ratkaiseminen tuntuu olevan toisinaan vain hyvästä arvauksesta kiinni. Kaikki tehtävät eivät kuitenkaan ole edes tarkoitettukaan ratkaistaviksi, ja harva niitä ehtiikään annetun ajan puitteissa kovin pitkälle ratkomaan.

Ajattelin tänään aloittaa tällaisten tehtävien julkaisemisen joka perjantai, juuri sopivasti viikonloppua ajatellen, jolloin on aikaa ratkoa tehtävää. Julkaisen tehtäviä ainakin näin aluksi jonkin aikaa ja kerron ratkaisun seuraavan viikon tehtävän yhteydessä.

Tässä ensimmäisessä tehtävässä pitää täydentää oheinen värikäs ruudukko. Oikeassa alakulmassa on kysymysmerkki, jonka tilalle pitäisi päätellä numero. Jos haluat vastata tehtävään, voit kirjoittaa kommentin, jossa ehdotat puuttuvaa numeroa ja halutessasi voit myös perustella ratkaisuasi. Kerron vastauksen ensi perjantain tehtävän yhteydessä. Siihen asti toivottelen mielenkiintoisia ratkaisuhetkiä.

Julkaistu perjantaina 27.7.2007 klo 17:03 avainsanalla pulmat.

Edellinen
Viiden minuutin hissi
Seuraava
Pisteet vai alennus