Perjantaipulma 11/2008

Elämässä tulee eteen aika ajoin tarve mitä kummallisimmille tiedoille ja taidoille. Joskus voi joutua vaikkapa jakamaan oheisen kuvion ruudut jollakin tietyllä tavalla. Tällaisiin tilanteisiin voi törmätä esimerkiksi remontoidessaan kylpyhuonetta. Kuvio voisi hyvinkin olla seinälaatoitus tai vastaava, joka pitäisi leikata uuteen uskoon. Tämä viikon tehtävä on sieltä helpoimmasta päästä. Tehtävässä kysytään, voidaanko oheisen kuvan ruudutettu neliö jakaa neljään samanmalliseen osaa, joissa kussakin on yksi rasti?

Jos haluat vastata tehtävään, voit kirjoittaa kommentin, jossa ehdotat ratkaisua ja halutessasi voit myös perustella sitä. Kerron vastauksen ensi perjantain tehtävän yhteydessä. Siihen asti toivottelen mielenkiintoisia ratkaisuhetkiä.

Vastaus viime viikon pulmaan

Viime viikon perjantaipulmasta 10/2008 selvisi pienellä askartelulla. Irrallaan olleet kuviot piti näet sijoittaa ruudulliselle alueelle, jossa oli jo entuudestaan varattuja mustia ruutuja. Näitä ei saanut peittää eikä sijoitettavia kuvioitakaan saanut muuta kuin kääntää. Tämäkään tehtävä ei ollut mikään vaikea. Saksia tai mielikuvitusta käyttämällä palaset saa paikoilleen, kuten oheinen kuva osoittaa.

Julkaistu Fridayna 14.3.2008 klo 18:43 avainsanalla pulmat.

Edellinen
Miesten värimuoti
Seuraava
Raha-automaattikilpailu