Perjantaipulma 10/2008

Palikkatestit ovat joskus olleet hauskoja aiheita sketseihin. Vaativaan tehtävään valittava on laitettu testiin, jossa erimuotoiset palikat pitää työntää samanmuotoisesta reiästä laatikkoon. Hauskuus piilee siinä, että tuskastunut testattava henkilö ei osaa laittaa palikoita oikeista rei’istä sisään, vaan käyttää voimaa ja työntää vääränmuotoisen palikan väkisin laatikkoon. Vastaavanlaisen testin voi nykyään suorittaa ilman puupalikoita ja laatikkoa kätevästi tietokoneella. Tämän viikon tehtävässä pitää alla olevat kuviot sijoittaa suorakulmaiseen ruudukkoon siten, etteivät kuviot peitä ruudukossa olevia mustia neliöitä. Kuvioita ei myöskään saa sijoittaa päällekkäin ruudukkoon. Kuvioita voi kääntää, mutta ei nurinpäin.

Jos haluat vastata tehtävään, voit kirjoittaa kommentin, jossa ehdotat ratkaisua ja halutessasi voit myös perustella sitä. Kerron vastauksen ensi perjantain tehtävän yhteydessä. Siihen asti toivottelen mielenkiintoisia ratkaisuhetkiä.

Vastaus viime viikon pulmaan

Viimekertaisessa perjantaipulmassa 9/2009 ei aivan ollut kyse pähkinöistä vaan kahvinpavuista. Ratkaistavana oli muodostaa 36 pavun neliöstä uusi kuvio, josta on poistettu 6 papua siten, että joka pysty- ja vaakarivissä on parillinen määrä papuja. Ratkaisuja voi löytyä useampiakin, ja yksi niistä on esillä oheisessa kuvassa. Tehtävä lienee ollut helpohko, vaikka ensi näkemältä oikean vastauksen löytäminen on saattanut tuntua vaikealta. Ratkaisusta voi kuitenkin päätellä, ettei tehtävä ole aivan mahdoton.

Julkaistu perjantaina 7.3.2008 klo 17:47 avainsanalla pulmat.

Edellinen
Tuiskutusta
Seuraava
Pori 450 vuotta