Pelisovelluksia puhelimille

Hämmästyttävän lyhyessä ajassa puhelimista on kehittynyt viihteen monitoimikoneita. Grafiikat ja äänimaailmat ovat huippuluokkaa ja ruutujen kootkin mahdollistavat oikeinkin mainion pelikokemuksen kenelle tahansa, jolta uusi, nykyaikainen älypuhelin löytyy. Kaikkihan tietävät mikä tämän hetken suosituin peli mobiililaitteissa on. Vihaiset linnut eli Angry Birds on pelattavuudeltaan ja koukuttavuudeltaan jotain sanoinkuvaamatonta, siitä ovat todisteena hurjat latausluvut, joita valmistaja Rovio on maailmalle esitellyt. Enää ei tarvitse hinkata sormet verillä sitä matopeliä tai Tetristä, vaan voi oikeasti nauttia laajasta pelitarjonnasta, joka tarjoaa pelaajalle kuin pelaajalle upeaa viihdykettä.

iPhonen pelivalikoima on ollut kasvamaan päin koko ajan sen lanseerauksesta alkaen. Puhelimesta tulleiden uusien versioiden myötä on mahdollistunut myös vaativampienkin pelien kehitteleminen ja kääntäminen nimenomaan mobiiliin laitteistoon. Googlen Android-käyttöjärjestelmä on rantautunut useampaankin puhelimeen ja se on avannut pelintekijöille aivan uudet markkinat. Käyttöjärjestelmien yhdenmukaisuus eri puhelimissa on varmasti mukana päätöksissä, kun pohditaan, mille alustalle mitäkin peliä aletaan toteuttaa. iPad on viimeisin herkku tähän soppaan. iPad ja muut tablet-koneet ovat tuoneet kaikille pelinälkäisille uuden ulottuvuuden, ja voidaankin todeta, että onhan se mukavuuskysymys pelata pelejä muutamaa tuumaa isommalla ruudulla kuin älypuhelimen. viisituumaisella näytöllä. Joka paikassa ei kuitenkaan tablet-konettakaan voi ottaa esille, joten silloin älypuhelimeen saatavat pelit ovat ykkösenä.

Kuva
Ashley Mikulik

Tekniikan kehittyessä puhelinlaitteissa avautuu ihan uusia mahdollisuuksia pelisovellusten tekemiseen. Nopeammat prosessorit, tarkemmat grafiikat ja suurempi muistikapasiteetti mahdollistavat vaativammankin pelin pelaamisen. Pelit alkavat olla jo niin sulavaliikkeisiä, että niitä pelatessa ihmettelee pelien realistisuutta ja sitä miten upeasti tuo pieni laite voi sen näyttää. Mobiilikasinollakin aletaan hipomaan jo täydellisyyttä grafiikoiden ja äänimaailmojen suhteen esimerkiksi pokeripeleissä ja ne Vihaiset Linnutkin lentelevät todella sujuvasti kaikkein uusimmissa kämmenhärpäkkeissä.

Peleihin on helppo tutustua. Androidilla ja Applella on varsin kattavat ohjelmistokaupat, joista löytyy pelejä moneen makuun. Useat pelit ovat ilmaisia ja joissakin voi kokeilla demoa ja mikäli innostuu, voi sitten ostaa pelin omaksi. Skaala on todella laaja, joten melkein pitää tietää, mitä etsii tai sitten voi selailla muiden käyttäjien suosikkipelejä tai uusimpia tulokkaita pelirintamalla. Älypuhelimen pelimahdollisuuksia kannatta kokeilla jollain ilmaispelillä ja todeta itse, miltä peli oikein näyttää. Alkuun pääsee lataamalla laitteeseen vaikkapa pokeri taikkapa se Angry Birds tai jokin muu ilmaispeli. Pieni varoituksen sana lienee paikoillaan, mobiilipeleihin voi jäädä koukkuun.

Julkaistu Mondayna 18.7.2011 klo 9:41 avainsanoilla huvit ja pelit.

Edellinen
Söderskär-päiväretki - osa 2
Seuraava
Milano 2011 - osa 1