Pääsiäiseen on aikaa parisen viikkoa. Pääsiäisaikaan liittyy paljon kirkollisia traditioita mutta myös aimo annos ruokakulttuuria. Tarkoittaahan pääsiäinen paaston päättymistä. Juhla-aikaan liittyy monenlaisia pääsiäisherkkuja, joita ryhdytään valmistamaan hyvissä ajoin ennen pyhiä. Tukevien juhlaruokien painikkeeksi sopii mainiosti herkullinen pääsiäiskakku, joka on verrattoman vaivaton pyöräyttää aivan tavanomaisista aineksista, joita yleensä löytyy kodin ruokakaapista.
Pääsiäiskakku
12 palaa- 200 g voita
- 3 munaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl kookoshiutaleita
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- ½ dl sitruunamehua
- 2 tl leivinjauhetta
kuorrutus
- 1 rasia (200 g) appelsiinituorejuustoa
- 3 rkl tomusokeria
- 1 rkl voisulaa
- appelsiinitäysmehua
Voitele ja levitä korppujauho irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita joukkoon sitruunamehu, kookoshiutaleet ja jauho-leivinjauheseos. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 35 minuuttia. Irrota vuoan reuna varovasti jäähtyneen kakun ympäriltä ja nosta kakku tarjoiluvadille. Valmista kuorrutus sekoittamalla tuorejuusto, tomusokeri ja voisula. Lisää samalla appelsiinitäysmehua lusikallinen kerrallaan, kunnes seos on sopivan notkeaa. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele kakku esimerkiksi keltaisilla nonparelleilla tai sitruunasukaatilla.